Startsida / Inlägg

DD-Tips Umåker

av MLipovac

Umeå står som värd för fredagens tävlingar och vi får se en intressant omgång. På dubbeln tycker jag det ser riktigt roligt ut och jag har hittat ett singelstreck som är lite fräckt men tror hästen har en bra chans. Underbart att sommaren hittat till Sverige och vi kan räkna med ett underbart banunderlag och mycket sol. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen tror jag att det kommer gå undan från början, 1 Mellby Dealer, 3 Eder Bob och favoriten 5 Magnifik Brodde kommer alla försöka ta sig till ledningen. Skulle någon av dem få ledningen utan att det kostar så har det ekipaget en bra chans, men jag tror det kommer kosta en hel del och då bjuds mitt drag och singelstreck in i matchen. Det är 11 Voulez Vous som jag tror närmar sig riktig toppform efter tre lopp i kroppen. Han hade en riktigt bra säsong förra året och stod för en svettig insats på V75. Jag tror som sagt att han kommer få det serverat ikväll och då kommer ingen stå emot honom till slut. Brukar aldrig spika Ove A Lindqvist men ikväll tror jag han faktiskt kan fixa det!

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi ett gäng lite äldre hästar som gör upp över kort distans, det är många hästar som gjort fina insatser när dem var yngre. Mitt tips går till 3 Boys Going In som jag tror kan vara den tidiga ledaren i loppet. Senast var han ute i Gulddivisionen och har därför en nolla i raden, den starten kan man glömma. Ikväll tror jag som sagt att han leder länge, litet frågetecken på hans vilja i ledningen och därför krävs gardering. 6 Västerbo Fantast har fått två lopp i kroppen efter lång vila och satt fast med krafter kvar senast. Kan Jimmy hitta ner i ett bra slagläge så tror jag han kan fälla väldigt många till slut. 1 Beau Mec vann senast i ett väldigt billigt gäng, innerspåret kan bli en fälla men det ryktas om intressanta ändringar i utrustningen. Jänkarvagnen åker på och man plockar av skorna, det kan ge tioåringen en riktig kick och då kan han va starkast. Kommer få ett bra lopp oavsett. 9 Premier Kronos är en häst jag varnat för innan och en häst jag nästan alltid lirar. Han har varit ute på V75 i dem två senaste starterna och gjort det godkänt i skymundan från dåliga utgångslägen. Nu möter han ett enklare gäng och skulle det gå undan där fram då biter hans spurt riktigt vasst. 7 Special Promise har formen på topp men ett uselt utgångsläge, kan Claes hitta ner så tror jag han går en bra tid och räcker långt i loppet. Sista strecket ger jag till 8 Höwings Star som alltid gör sitt bästa, hade läget varit ännu bättre så hade han varit högre upp i rankingen men nu måste det klaffa rejält för seger. Mika Forss kanske hittar rätta vägen och då kan han skrälla.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 11 Voulez Vous

DD-2: 1,3,6,7,8,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 11 Voulez Vous

DD-2: 3 Boys Going In

Spelstopp för DD är 20.53

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB