Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby

av MLipovac

Ikväll kommer mitt första tips under semestern, ligger på stranden när jag skriver detta och njuter, men tro mig jag har koll på hästarna ändå. Man är ju lite travskadad. Nog om mig, Åby står för kvällens dubbel och jag har hittat en rolig lösning påmdet hela. I inledningen tror jag mycket på min tipsetta men vill plocka med ett riktigt roligt drag till 3% också. I avslutningen står det mellan Björn Goop och Robert Bergh om man ser till streckprocenten, jag tror också det men vill plocka med en till, förklaring får ni här under. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)
I inledningen får vi se ett storloppet där 1 Unrestricted blir klar favorit. Förstår det då hon varit fin i bägge årets starter, men jag tror att utgångsläget kan fälla henne ikväll och hon möter äldre märrar. Testar att gå emot henne ikväll men är väl medveten om att hon blåsa ner detta gäng om det inte strular för mycket. Den jag tror på mest är 2 Somersault Sally som jag varit på och jagat på slutet. Senast var hon tillbaka efter en liten paus och gjorde ett riktigt bra lopp utvändigt ledaren. Tror hon kommer vara ännu bättre ikväll och från ett bra utgångsläge kan André välja hur han vill göra, köra rakt fram bara och få en bra rygg och spurta till slut, köra i ledningen eller släppa och testa på stretchen. Jag hoppas hon får en ryggresa för då är hon bäst. Tror hon har bra chans att blåsa ner allt. På den större kupongen vill jag plocka med treprocentaren 4 Tiffany Dany som Veijo lät riktigt nöjd med inför debuten i hans regi senast, hon fick otacksamma uppgiften att vandra utvändigt ledaren och låg på, förståligt är att hon tröttnade. Skulle vilja se henne med ett rygglopp ikväll, kan bli riktigt intressant då och jag hoppas Ingves ger henne de. 3% är riktigt intressant och jag dubblar med henne.

DD-2 (1640m auto)
I avslutningen får vi nog se en match mellan Goop och Bergh, mitt tips går till Bergh och hans 5 Malkin som jag tycker är bästa hästen i fältet. Han är dock lite ojämn men kapacitet har han, han kan öppna bra och går han felfritt så tror jag Bergh kommer ladda för spets och skulle han komma dit då blir han svårslagen. Spets kommer han inte få gratis för Goop och hans 4 New Generation kommer nog vilja vara med och köra lite. Man ska ändå tänka på att Goops häst vann efter lucka i rygg på ledaren senast. Kan vara så att Goop bara söker ryggen för att använda open stretch sedan. Dessa två är givna på lappen men jag vill också plocka med 6 Rubacuori Alca som kan gynnas om det blir körning, han trivs med Uhrberg i sulkyn och kan bli farlig till slut. Ekipaget har tagit sex segrar på tio försök, vassa papper!


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,4

DD-2: 4,5,6

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Somersault Sally

DD-2: 5 Malkin

Spelstopp på DD är 20.53

Lirat något idag? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB