Startsida / Inlägg

DD-Tips Romme

av MLipovac

Fredagkväll på Romme med fina tävlingar. Jag koncentrerar mig på dubbeln som vanligt och har hittat ett singelstreck direkt i inledningen som bara ska vinna ikväll. I avslutningen får vi se ett långlopp där min tipsetta är given, men jag vill ha med lite fler då det kan skrälla. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

Favorit i ineldningen blir 2 M.T Insider som jag trodde mycket på näst senast när han vann på V75. Senast galopperade han i starten och ikväll kan han vinna men jag är tveksam när det är medeldistans. Han är ruskigt snabb ut och skulle han få bestämma en bit då kan han ramla undan men jag tror att det kan kosta lite från start då 4 A.Hannibal också är snabb ut och Åke brukar inte vara passiv. Jag är tveksam på favoriten och går istället på andrahandaren 5 Nappa Scar som det är dags för ikväll tror jag. Han var riktigt fin när han skrällde som 0% på V75 i sin comeback. Efter det har det varit mycket snack om honom men han har galopperat båda gångerna. Ikväll har han fått ett bra utgångsläge, han öppnar bra och jag tror att han sänker allt till slut bara Per får honom att gå felfritt och kommer ner i ett bra slagläge. Kör Lennartsson!

DD-2 (2640m auto)

I avslutningen får vi som sagt se ett långlopp där mitt tips går till 5 Walle West som jag tror kan leda väldigt länge, hela vägen om jag får bestämma. Galopperna i dem två senaste starterna beror på att det varit voltstart tror jag, han är mycket säkrare i autostart som det är ikväll. Han lägger iväg bra och blir svårfångad i  ledningen. Vill ändå plocka med några till om han skulle galoppera eller vara sämre. 9 Greyhound Boko är en häst jag gillar, han har ett perfekt smygläge och Örjan i sulkyn. Kan fälla allt med rätt resa. 6 Falco Di Quattro vann senast trots galopp i starten, han har ruskigt bra form och krånglar det inte i loppet så kan han vara vinnaren. 10 Charming Soldier visade form senast när han fick ett smyglopp och spurtade bra till slut. Såg ut som han hade krafter kvar och skulle han få rätt resa då städar han av många på upploppet. 3 One Memphis har det varit mycket snack om på V75 på slutet, han har inte fått sätta nosen först men från ett bra utgångsläge kan han få en bra resa och då kanske han tar sin efterlängtade seger. Som sista häst plockar jag med 12 Alan Wadd som var riktigt fin i ett ganska bra breddlopp senast. Han har det tråkigaste utgångsläget men med lite tur och inte för mycket positionsproblem så kan han skrälla. Barfota runt om på honom ikväll också. Som ni märker så plockar jag helt bort favoriten 7 Undies som jag tycker har ett tråkigt utgångsläge och körs av tränaren, överspelad!


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5 Nappa Scar

DD-2: 3,5,6,9,10,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Nappa Scar

DD-2: 5 Walle West

Spelstopp på DD är 20.53

Lirat något i dag? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB