Startsida / Inlägg

V75-Tips Bjerke

av MLipovac

Survival Kit vann på det sättet jag tänkte mig, Spitcam Jubb fick ge sig mot en överjävligt Queer Fish och mitt drag i avslutningen Voulez Vous vann på ett bra sätt och gav oss ett riktigt fint odds på dubbeln. Nya tag idag när det är extra V75 på Bjerke i Norge. Vilken omgång vi får se, riktigt fina lopp med många topphästar. Den stora höjdpunkten kommer i avslutningen där 1,5 miljon ska delas ut i Oslo Grand Prix. Jag tycker omgången ser öppen ut, har hittat två roliga singelstreck som körs av världens bästa kusk Björn Goop. Dragen får ni inte heller missa för dem ska ge oss miljonerna. Nu kör vi!


Singelstrecken

2 Tesio (V75-2) tror jag har en riktigt bra chans. Han såg ruskigt fin ut senast på V64 när han och Goop kontrollerade fältet från dödens och vann på ett bra sätt med krafter kvar. Han har varit hetsig förut men nu har man opererat honom och jag tycker han ser mer harmonisk ut. Han möter lite bättre motstånd nu men jag är inne på att Goop kommer ladda och skulle han komma till ledningen så är han hästen att slå. Ledningen är inget måste för att vinna, tror på bra chans oavsett position.

3 Phantasm Soa (V75-6) är en riktigt bra häst som gjort det bra nere i Frankrike mot bra hästar. Han har inte startar nu på någon månad men jag tror det är väl förberett för idag och med Goop i vagnen så tror jag på tidig ledning och sedan stannar han där in i mål. Det snackas om att Berghs häst ska laddas men sitter Björn i ledningen så kommer han inte släppa till någon. I Björnkollen så tror Goop på bra chans och singelstreckar sig själv, jag tror också på bra chans och singelstreckar.

Dragen

8 Treasure Kronos (V75-3) är enligt mig bästa hästen i fältet. Hon har dragit ett åttondespår och det drar ner chanser såklart. Hon har fått ett lopp i kroppen nu och jag tror vi kommer få se en riktigt fin insats av henne. Kanske för hårt att begära att hon ska vinna från dödens men jag tror på en toppinsats.

6 Lome Brage (V75-5) tycker jag är riktigt intressant idag, han har fått två lopp i kroppen och senast gick han bra från bakspår. Framspår mitt i banan idag gör honom intressant för han är riktigt snabb ut och jag blir inte förvånad om han sitter i ledningen i första kurvan. Därifrån blir han inte lätt att knäcka då han älskar spets och till 12% är han ett måste.

6 Cruzado Della Noche 9 D.D.’S Hitman (V75-7) är två hästar jag rankar högt i Oslo Grand Prix. Den förstnämnde var riktigt fin i Copenhagen Cup och jag var spänd att se honom i Elitloppet men då blev det galopp. Nu är det Per Linderoth upp igen och han har haft framgångar med hästen, kan han komma ner i ett bra slagläge så tror jag han blir giftig till slut. En annan som blir riktigt giftig är 9 D.D.’S Hitman som tappade fart efter störning i Elitloppsfinalen men gick riktigt bra i skymundan. Han har en dålig startrygg i Lionel men skulle det gå undan från start och det franska ekipaget köra tufft i dödens då bjuds han in. Han är ruskigt vass med rätt ryggar och jag blir inte förvånad om han fäller allt till slut.

Spelstopp på V75 är 14.30


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3 Phantasm Soa

DD-2: 1,2,5,6,8,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1:  3 Phantasm Soa

DD-2: 9 D.D.’S Hitman

Spelstopp för DD är 16.45

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB