Startsida / Inlägg

DD-Tips Bergsåker

av MLipovac

Nya tag ikväll efter en favoritbetonad V86 igår. Bergsåker står för kvällens tävlingar och vilka lopp vi får se på dubbeln, två finallopp som håller riktigt hög klass. I inledningen ett treåringslopp där vinnaren får 200.000 kronor. Favoriten har sett riktigt fin ut, men jag vill plocka med två hästar till, en av dem är streckad till 5% och är riktigt rolig. I avslutningen ett fyraåringslopp där vinnaren får 250.000 kronor, här blir Robert Bergh stor favorit men jag väljer att plocka bort honom, motivering till det får ni i texten. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

Hesiod blir klar favorit i inledningen men det tycker jag han skall vara, han har varit ute mot tuffare hästar och levererat riktigt bra insatser. Han vann senast mot många av dessa hästar efter lite vila och med loppet i kroppen och ett bra utgångsläge tror jag han har bra chans. Vill ändå plocka med en häst som spurtade lika bra som favoriten senast efter vila, det är 8 Mr Deauville. Han går säkert framåt med loppet i kroppen men handikappas av ett tråkigt utgångsläge. Kan Oskar få ner honom i ett bra slagläge blir han riktigt farlig tror jag, till 5% är han riktigt rolig. Tar också med den förmodade ledaren i loppet 5 Selmer I.H som vann enkelt mot billigt gäng senast. Får han ledningen ikväll kan han bli svår att plocka ner, härlig utveckling i honom och han är farlig att glömma.

DD-2 (2140m auto)

5 Muscle Hustle blir stor favorit i avslutningen och det är väll befogat efter den senaste insatsen i Sprintermästaren, han blev tvåa bakom stallkompisen Diamanten. Ikväll ser det väll ut som att han kommer till ledningen igen och då ska han ses med bra chans, jag tror dock att uttagningsloppet och finalen av Sprintermästaren kan sitta i och när det är medeldistans kan det blir jobbigare för honom. Han har även galopperat några gånger och är inte helt att lita på. Jag väljer att hoppa över honom men givetvis vet jag att det är hästen att slå om han kommer till ledningen. Mitt tips går istället till 11 Deimos Racing som sett ruskigt fin ut i dem två senaste starterna, han har ett tråkigt utgångsläge men blir det lite tempo där fram då tror jag han blåser ner allt på det långa upploppet. Erik får gärna vara offensiv och gå fram så det blir lite fart på tillställningen. Vill också plocka med 2 Valley Brodde som speedade snyggt till seger senast, Han har ett perfekt utgångsläge och Örjan i sulkyn, om någon kan lösa en perfekt resa så är det han.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4,5,8

DD-2: 2,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: Hesiod 

DD-2: 11 Deimos Racing

Spelstopp på DD är 20.53

Lirat något i dag? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB