Startsida / Inlägg

V75-Tips Axevalla

av MLipovac

Stochampionatshelgen på Axevalla börjar idag och detta är en av mina favorithelger under sommaren. Det bjuds alltid på högklassig travsport och denna omgång är inget undantag. Jag har hittat två singelstreck som jag tycker ser starka ut, den ena ska leda loppet runt om och den andra vankas det intressanta ändringar på som jag tror ger bra effekt. Omgångens största favorit Readly Express väljer jag att gardera med en häst och det är för han blir för stor favorit. Glöm inte bort dragen, dem ska ge oss miljonerna. DD-förslag hittar ni längre ner på sidan. Mot sju rätt!


Bästa singelstrecken

2 Barkevious Mingo (V75-6) har en riktigt bra uppgift framför sig. Silverdivisionsförsök med voltstart är inget vi brukar se och många hästar är inte vana vid det. En som är van vid det är 2 Barkevious Mingo som jag tror spetsar utan några problem från bricka två och är hästen att slå i ledningen. För två starter sedan hade han just spår två och gick iväg jätte bra då och vann. Carl Johan Jepson är en skicklig kusk i voltstart och kommer lösa det utan problem, i ledningen sedan är han ruskigt effektiv och jag väljer att spika på allt!

Näst bästa singelstrecket

2 Sete (V75-2) ska utrustas med helstängt huvudlag och barfota runt om vilket gör honom till en av dem intressantaste hästarna idag. Han är en småtrög häst som jag tror kan få en ruggig kick av förändringarna. Han kanske slappnar av mer då och går för fullt, har kännts som han gått och sparat sig lite i loppen. Han har ett perfekt utgångsläge och har den bästa kusken i fältet. Ser ut att blir lite körning från start då favoriten ska laddas längst ut och jag tror han kan få en jobbig resa i spåren och då står ingen emot 2 Sete till slut.

Dragen

5 On Track Piraten (V75-3) vill jag plocka med då han är spela till 12%, det är sex gånger mindre än favoriten. Det är väldigt mycket men jag är väl medveten om att Readly Express kan mosa allt och alla. Jag hoppas att Piraten snuvar Readly på ledningen och då kommer vi få se en riktigt skön duell mellan dessa. Piraten i ledningen över 2640m blir svår att plocka ner och man ska tänka på att han har sex segrar över lång distans i Gulddivisionen.

2 Twinberry & 15 Raggio D’Elite (V75-4) är två måstestreck i ett öppet lopp. Den förstnämnde har lopp i kroppen och står på start, ser ut som att Örjan kan få ledningen och då kan han bli svårfångad. Den sistnämnde gjorde ett bra lopp senast, har ett jobbigt utgångsläge men skulle han få dem rätta ryggarna, då blir han riktigt farlig på det långa upploppet.

3 Scorpion Kiss (V75-5) gjorde ett bra lopp från ledningen senast och blev tvåa. Uhrberg upp i sulkyn nu och kanske ett helstängt huvudlag kommer göra honom ännu snabbare och från ledningen kommer han inte ge sig. Kan Uhrberg dämpa en bit då får dem andra kämpa till slut.

Spelstopp på V75 är 16.20


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Barkevious Mingo

DD-2: 1,2,3,4,6,9 

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Barkevious Mingo

DD-2: 4 Nobel Southwind

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB