Startsida / Inlägg

DD-Tips Färjestad

av MLipovac

Veckan inleds med tävlingar från Färjestad och vi får se en intressant V64 omgång. Omgången innehåller några klara favoriter men jag är inte så säker på att dem vinner. Jag kommer koncentrera mig på dubbel där Veijo Heiskanen blir huvudperson. Jag prata med Veijo för en stund sedan och han var klar med vilken som var hans bästa chans. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett damlopp där vinnaren krönas till 2017 Sola i Kallsta. Omgångens största favorit kommer ut här och det är Heiskanen tränade 4 Trecciadoro Rex som körs av Sandra Eriksson. Hon galopperade förvånande senast men det tar jag inte så mycket på. Gången innan var hon riktigt bra på Axevalla och är hon i närheten av den prestationen så blir hon riktigt svår att slå ikväll. Hon är startsnabb och jag tror hon sitter i ledningen omgående och sedan på en snabb Färjestad oval finns det ingen som slår henne. Veijo själv sa att detta var hans bästa chans och lät riktigt nöjd med hästen.

DD-2 (2140m volt)

I avslutningen får vi se ett stolopp över medeldistans där Veijo blir favorit igen, nu med sin 4 Maremma Sock som var ruskigt bra i Consolation till Stochampionatet näst senast. Senast visade hon fortsatt fin form när hon spurtade till en andraplats. Jag tror hon har en riktigt bra chans om hon går felfritt och det trodde Veijo själv också. Jag spelar en rak Veijo dubbel men på den större kupongen garderar jag henne med en trio. 1 Final Call verkar vara på gång och jag tror det finns mer i henne. Jag tror Johan sitter i ledningen till en början och kan han dra i ett jämnt tempo kan dem andra få svårt att plocka in metrar på henne. 10 Caresse gick bra i senast efter lång vila och loppet har gjort henne gott. Det snackas om barfota runt om ikväll och det kan behövas, hon måste plocka in 40 meter vilket kan vara tufft. Hon är dock en tuff märr som varit ute mot tuffa hästar och hittar Björn rätta ryggarna kan hon spurta riktigt vasst. Till sist plockar jag med 7 Qourtney Cox som är en tuff märr som gillar den här typen av uppgifter, hon tål att göra en del och kan överraska.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4 Trecciadoro Rex

DD-2: 1,4,7,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Trecciadoro Rex

DD-2: 4 Maremma Sock

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB