Startsida / Inlägg

V5-Tips Jägersro

av MLipovac

V64 omgången går på Solänget ikväll och bjuder på ganska lågklassiga lopp. Därför tog jag mig en titt på Jägersros V5 omgång och den tyckte jag såg mycket roligare ut. Jag kommer bjuda på en liten sammanfattning av varje lopp och sedan får ni även ett systemförslag. Mot 5 rätt!

V5-1 (2640m volt)

2 Eldrick Boko har fått två lopp i kroppen efter paus, näst senast i comebacken gick han bra men kunde inte slå ledaren till slut.  Jag tror formen är på gång och klarar han det snäva andraspåret så är han med och gör upp om det. Han är snabb ut i volt men spåret kan ställa till det som sagt. 1 Dragster är en av dem snabbaste hästarna vi har i landet med autostart, nu är det volt men jag tror han ändå är snabb ut. Han växer om i ledningen om han kommer dit och då kan han räcka hela vägen. 6 Conny Sisu var ruskigt bra senast han var på Jägersro. Då bombade han bara runt allt och vann överlägset. Är han i den författningen ikväll så kommer ingen stoppa honom. Dessutom springspår och en bra position att vänta. 5 Eagle Shot blir mitt sista streck i loppet, han är snabb ut i voltstart och med några lopp i kroppen kan han sitta där ikväll.

V5-2 (1640m auto)

3 I Am Wrong var bra senast när han vann, han håller riktigt bra form och är snabb ut. Ralf har siktet på ledningen och skulle han få fuska bort några meter så tror jag han kan bli svår att fånga in. Dock kan han få tryck på sig av favoriten Medium som var fin senast på barfotabalans, man ska köra samma balans ikväll och han är också snabb ut. Skulle han trycka sig till ledningen så är han hästen att slå. Blir det körning mellan dem två så kommer 9 Daydreamer In och 12 Going Grateful bjudas in i loppet. Den förstnämnda var riktigt fin senast förutom att han galoppera, kan få ett perfekt lopp i ryggar och då blir han farlig till 9%. Den sistnämnda har hög kapacitet och är tuff, kan Christoffer hitta ner i en bra position och dem kör där fram, då kommer hans spurt bita vasst.

V5-3 (2140m volt)

10 Bernts Ulrika blir klar favorit och det förstår jag, hon har visat mest av dessa hästar och senast vann hon enkelt på Jägersro. Jag är dock lite rädd för utgångsläget då det kan krångla för henne, därför vill jag gardera och plocka med några till. 3 Quite Nice avslutade riktigt vasst på Axevalla senast bakom Goops fina häst. Tror hon hade gett Goop häst en match om luckan kommit tidigare. 7 Marjons Ivory galopperade senast men har varit fin innan. Peter låter väldigt uppåt på henne och rankar henne som den bästa av hans tre startande. Hon har springspår och träffar Peter rätt så kan hon vara ledaren av loppet och då blir hon farlig. 11 Rut K gjorde en riktigt fin debut på tävlingsovalen senast på Axevalla. Christoffer Eriksson upp nu är intressant och hittar hon rygg på favoriten så blir jag inte förvånad om hon vinner.

V5-4 (1640m auto)

Ett väldigt öppet lopp där jag väljer att ta ställning och spika. 5 Wallaby tror jag är vinnaren, han var fin som trea senast på V75 i ett långlopp där Nobel Amok vann. Han öppnar bra och jag tror Takter har siktet inställt på ledningen, kommer han dit då tror jag ingen slår honom. Blir det inte ledningen så gör det inget för han tål att göra jobb själv. Detta fixar du Johnny!

V5-5 (2140m auto)

Ett lärlingslopp avslutar V5 och här blir Shorthanded Jag klar favorit. Han är faktiskt omgången största favorit men jag vill gardera. Visst han vann på V75 näst senast efter ett riktigt bra lopp utvändigt ledaren, nu är det bakspår och lärlingar och då kan det bli problem. 5 Fabriz Boko låter det uppåt på från stallet. Han har galopperat i dem två senaste starterna men är egentligen inte en osäker häst, jag tror han kommer göra ett bra lopp ikväll och han körs dessutom av en kusk som kört honom tidigare. 4 Rex Lane har varit borta några månader men är en väldigt fin häst, Peter låter uppåt och det ska lättas i balansen. Jag tror på en bra insats direkt i comebacken. 2 Bren Derlin Am trodde jag på som skräll senast på V75 men då fick han trafikproblem. Han är nedstruken till innerspåret nu men han brukar öppna bra och i denna klassen ska han vara med i segerstriden. Det är en häst som känns på uppgång och måste med till 5%. Plockar också med treåringa 6 Flight Lane som varit ute i tuffa treåringslopp, fått hårdhet och kan ge dessa hästar en match.

V5-förslaget: 320 kronor

V5-1: 1,2,5,6

V5-2: 3,6,9,12

V5-3: 3,7,10,11

V5-4: 5 Wallaby

V5-5: 2,4,5,6,9

Spelstopp på V5 Jägersro är 19.58

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB