Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

V86-Xpress är tillbaka och vi får se en intressant omgång som delas av Åby och Solvalla. Det är dessutom jackpot på 12 miljoner i potten och den hoppas vi att vi kan plocka. Det finns ett par ganska klara favoriter, några för mycket om ni frågar mig. Tror ändå att det kommer ge bra betalt på åttan. Singelstrecken kommer i början och i slutet av omgången. Ni får inte glömma bort dragen, det är dem som ska ge oss pengarna. DD-förlsag hittas längre ner på sidan. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

7 Treasure Kronos (V86-7) tog årets första seger senast, låter konstigt då hon är väldigt bra men hon har haft otur och oflyt i loppen. Ikväll ser det upplagt ut för seger, hon är nedstruken ett spår, är snabb ut och jag tror Ingves kommer ladda och sedan tar ingen emot henne. Från ledningen finns det ingen häst i fältet som plockar ner henne och detta är en toppchans för Jerry Riordans fina sto. Jag vet att europamästarinnan I Love Paris är med, men hon har ett sämre läge och kommer få göra mycket grovjobb själv. Jag tror faktiskt att Treasure Kronos kan vinna detta från dödens om det skulle behövas.

Näst bästa singelstrecket

7 Born Unicorn (V86-2) är kapacitetsmässigt bästa hästen i fältet men han har inte skött sig på slutet. Jag tror att Melander har trimmat honom inför denna uppgift då det är kriteriekval om 2,5 vecka. Man ska testa med helstängt huvudlag ikväll vilket har gett bra effekt i träningen. Jag tror att han kommer fungera ikväll och då vinner han detta oavsett position. Han är bara streckad till 19% just nu (tredjehandare) och det gör honom riktigt spelvärd!

Dragen

7 Lady Cash (V86-1) varnade jag för på Solvalla näst senast, då gick hon som ett spjut i sista kurvan, kopplade grepp men tappade skon och föll tillbaka lite och blev tvåa. Senast hade hon krafter kvar och dem lär behövas ikväll. Hon är bara streckad till 2% i ett öppet stolopp och får André ner henne i en bra rygg då kan hon avsluta vasst.

11 Perche’ Si Jet (V86-3) är en häst som vet vad det går ut på, han har vunnit många lopp i karriären och har gjort tre godkända lopp i Sverige. Conrad låter nöjd med honom och med springspår på tillägget kan han komma iväg bra och då kan han slå till. Streckad på 6% bara!

7 Carmine Am (V86-4) är en strulig men väldigt kapabel häst. Han var riktigt dålig senast men måste varit nedsatt av något då, nu har han fått en paus och jag tror Markus har fräschat till honom. Tråkigt utgångsläge men får Markus ner han i ett bra slagläge då kan han skrälla till låg procent.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 7 Treasure Kronos

DD-2: 1,3,5,6,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Treasure Kronos

DD-2: 1 Jeepster

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB