Startsida / Inlägg

DD-Tips Eskilstuna

av MLipovac

Ingen framgång på tipsen igår, jag var helt fel ute i båda loppen. Skönt att man kan ta nya tag ikväll när Eskilstuna bjuder på en ganska favoritbetonad dubbel på förhand. Vi får två klara favoriter i respektive DD-avdelning, men jag går emot en av dem då jag hittat ett roligt singelstreck emot. I det andra loppet plockar jag med favoriten men plockar med en duo från Roger Walmanns stall. Nu kör vi!


DD-1 (1640m auto)

3 Etosha Boko blir klar favorit i inledningen och kollar man på förutsättningarna så förstår jag det. Han är snabb ut, har ett perfekt utgångsläge och är ute på kort distans. Mattias Djuses taktik är given, han kommer ladda vad som går och kostar det inte för mycket, eller att han lägger bort för mycket kraft i ledningen så ska detta vara en bra chans. Han kan dock bli lite seg sista biten och därför vill jag plocka med Walmanns duo 6 Tobacco och 9 The Perfect Lindy. Den förstnämnde fick stryk av favoriten senast men gjorde ett bra lopp, han har bra form och löser det sig från sjätte spår så kommer han ge favoriten en match. Den sistnämnde är det roliga draget i loppet, han gjorde debut i Sverige senast och kördes väldigt försiktigt av Örjan. Jag gillade vad jag såg och med loppet i kroppen tror jag han är bättre ikväll. Bakspåret är inte roligt men får han dem rätta ryggarna så tror jag han kommer vara med i segerstriden till slut.

DD-2 (2140m volt)

I avslutningen hittar jag mitt singelstreck, det är inte favoriten 6 Ioana Hanover utan det är 1 Man At Work. Jag tror Kim Eriksson kommer sätta honom i ledningen direkt och därifrån kommer han inte vara lätt att slå. Han har haft en liten paus men det tror jag inte gör något, man är nöjda med honom i träningen och kapacitet har han så det räcker. I ledningen trivs han väldigt bra och är han inte för ringrostig så tro öjag han leder detta runt om. Favoriten har fått ett lopp i kroppen och är säkert bättre ikväll, men jag hörde en intervju med Walmann och han sa att springspåret nästan är ett minus. Hon är inte snabb ut och det är smalt på Eskilstuna, det kan störa henne och då kan det bli dödens, därifrån tror jag inte hon vinner. Spelvärdet ligger i 1 Man At Work som nästan är dubbelt så lite spelad som favoriten. Kör Kim!


Dagens Dubbel-förslaget: 3 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,6,9

DD-2: 1 Man At Work

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Etosha Boko

DD-2: 1 Man At Work

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB