Startsida / Inlägg

DD-Tips Mantorp

av MLipovac

Mantorp håller i veckans första dubbel och jag tycker det bjuds på bra lopp. I inledningen ett lopp där jag hittat en duo som jag tror hårt på, favoriten plockar jag inte med då jag inte tror han har full form. I avslutningen får vi se ett intressant treåringslopp där jag ratar favoriten igen, tycker inte dem andra är något sämre än honom och som storfavorit vill jag inte betala för honom. Jag plockar istället en roligare trio som jag tror på Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen blir Claes Sjöström och hans 4 Cut Him Some Slack klara favoriter, tycker det är lite konstigt då hästen inte startat på tre månader och är ute över medeldistans. Han kommer förmodligen hitta till ledningen och leda länge men jag tror det saknas lopp i kroppen och som sagt är distansen emot honom. Mitt tips går istället till 8 Trinity Lux som var ett stort skrik på V75 senast, han fick ett dåligt lopp då och galopperade när han skulle flyttas ut. Galoppen oroar mig inte så mycket, det är mer utgångsläget men efter sond et bara är nio hästar till start så tror jag Wilhelm ner i en bra rygg. Sedan får dem andra hålla i sig på upploppet när han avslutar. Tycker dessutom motståndet nu är ”enklare” än vad han mötte senast. Finns dock en häst till som alltid avslutar vasst, det är 6 Wollafur. Han har två lopp i kroppen och börjar hitta formen på allvar. Han gör alltid bra lopp och från ett bättre utgångsläge än tipsettan kan han få loppet och då vill jag inte spricka på honom.

DD-2 (2140m volt)

Ett treåringslopp uppdelat på två volter avslutar kvällens dubbel. Stor favorit blir Walmanns 1 Don Perignon som har två raka segrar. Han har ett bra utgångsläge och träffar Örjan från start så kan han leda detta hela vägen. Jag tycker dock han ser lite orytmisk ut och jag är inte helt säker på att han får ledningen. Jag tycker inte motbuden är något sämre än honom och därför väljer jag att chansa bort favoriten. Tipset går istället till 8 Mrs Lindy som avslutade ryckande fort senast, hon hade vunnit om det inte varit så många hästar i vägen. Ikväll har hon innerspår men är Kim vaken kan han följa favoriten i rygg och få en perfekt resa och plocka ner denne på speed. Krånglar det inte för mycket så tror jag hon blåser ner allt. 7 Pastor Power har springspår och kan snuva favoriten på ledningen om Söderqvist träffar rätt. Han var fin senast när han vann från tillägg och skulle han få ledningen då får dem andra jobba för att slå honom. Han visade även styrka senast och tål att göra en del i loppet om det inte blir ledning. Som sista häst plockar jag med 12 American Cheque som mötte bra hästar senast, han har två lopp i kroppen och hög kapacitet. Formen är på gång och om det är någon som plockar in tjugo meter så är det han.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6,8

DD-2: 7,8,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 8 Trinity Lux

DD-2: 8 Mrs Lindy

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB