Startsida / Inlägg

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

Det är dags för en av årets bästa helger, Derbyhelgen. Idag får vi se en riktigt rolig och intressant V75 omgång som innehåller några ganska stora favoriter, några är riktigt sårbara och några har bra chans. Det finns två lopp som är helt vidöppna, där krävs det många streck om man inte har någon rolig chansspik. Mina singelstreck kan få ledningen men kan lika gärna få utvändigt ledaren, jag tror att båda har bra chans att vinna. Glöm inte bort dragen, dem ska ge oss dem stora pengarna. Jag kommer att finnas på V75 Liven idag och där kan ni ställa frågor och ge tips, jag ska försöka mata er med dem bästa tipsen. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

2 Global Trust (V75-5) tror jag har en riktigt bra uppgift framför sig. Han är bästa hästen i fältet och med två lopp i kroppen tror jag han plockar hem detta. Timo Nurmos siktade på derbyfinalen med honom men han svek lite i försöket. Han gick en repa ute i spåren och slutade fyra men jag förväntade mig mer av honom om jag ska vara ärlig. Idag har han ett perfekt utgångsläge, är snabb ut och jag tror Jorma sitter i ledningen efter en bit och därifrån torskar han inte detta. Finns öven ett scenario där 1 Enjoy The Life körs i ledningen och då får nog Global Trust vandra utvändigt. Det gör inget för han är klasser bättre än honom och kan ta det tunga vägen. Värsta motbudet tycker jag är Goop med sin 11 Rolex Broline men där ställer spåret till det. Nej, detta vinner firma Nurmos/Kontio med 2 Global Trust!

Näst bästa singelstrecket

6 Mellby Drake (V75-6) var det många som var inne på senast (förutom jag). Han fick då ledningen och det såg väldigt bra ut men Queer Fish blev för svår och Bergh var väldigt besviken på sin häst. Jag tyckte också han gjorde ett sämre lopp men idag ser det bättre ut, jag tror han kan få snabb revansch och väljer att spika. Det snackas om första barfota runt om på honom idag (det gjorde det förra gången också med då ändrade Bergh) och det är riktigt intressant. Han riskerar och få vandra utvändigt om ledaren men eftersom favoriten brukar vika ner sig sista biten så tror jag Bergh kan vinna från dödens. Jag blir inte förvånad om Untersteiner släpper ledningen då det är medeldistans och hans häst är lite vek till slut. Kör bara Bergh!

Dragen

2 Shorthanded Jag (V75-2) är endast streckad till 9% och det tackar jag för, han var riktigt fin i kvalet till derbyt senast och jag tror vi kan förvänta oss en riktigt vass insats. Han har vunnit från dödens på V75 förut och träffar bara Ingves rätt i starten så tror jag han är med i segerstriden.

14 Dan Josselyn (V75-4) är en rejäl fransk travare som visat fin form på slutet. Han har varit ute i ”Lördagsloppet” i dem två senaste starterna och gjort det bra. Det har blivit en seger och en tredjeplats. Utgångsläget idag är inte det roligaste men det snackas om barfota runt om på honom och det kan ge ruggig effekt. Hittar Ulf den rätta vägen så kan han överraska till 9%.

4 Iago Zon 7 Victory Kåsgård (V75-7) är kanske inga riktigt drag men det är mina två första hästar i loppet. Den förstnämnde var lite blek senast och visar ingen toppform, men han har varit ute på ”fel” distans. Nu är det kort distans och ett perfekt utgångsläge, jag hoppas Jocke inte laddar för mycket utan hittar en bra position och sedan har han en riktigt vass avslutning. Den sistnämnda vet verkligen var mållinjen ligger, han gör alltid bra lopp och tål att gå ute i spåren. Flemmings uppgift är att hitta ner i en bra slagposition och hoppas det går undan där fram, vilket det kan göra. Då blir ”Ice-mannen” jobbig till slut.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 Mellby Drake

DD-2: 2,3,4,7,10,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Mellby Drake

DD-2: 7 Victory Kåsgård

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB