Startsida / Inlägg

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

Derbysöndagen är här och det innebär att Svenskt Travderby och Derbystoet ska avgöras. Vem ska bli bäst i sin kull? Blir det Cash Crowe och Rajesh Face som just nu är klara favoriter? Frågar ni mig så tror jag Cash Crowe vinner bara hon går felfritt, Rajesh Face tror jag inte lika mycket på. Jag har hittat en annan häst som jag tror mycket på. I övrigt ser omgången rolig ut och jag har hittat två singelstreck som ska inleda och avsluta omgången. Drag finns det också och DD-förslag längre ner på sidan. Ni hittar mig på Trav Liven idag också, där ska jag guida er igenom omgången och bjuda på tips och loppreferat. Mot sju rätt!


Singelstrecken

5 Star Advisor Joli (V75-1) uppgift ser på förhand ut som en väldigt bra uppgift. Han älskar att springa i ledningen och vägen dit ser öppen ut. Senast var han tillbaka efter en liten paus och sprang bra i ledningen och tog en säker seger. Jag tror det loppet har gjort honom gott och idag är han ännu bättre. Av hästens totalt 28 segrar så har 21 kommit från ledningen, ja ni förstår vart han trivs och jag tror att han inleder omgången genom att spår runt om. Gasa Kim!

10 Västerbo Hard Cash (V75-7) tror jag har en bra chans i det avslutande stayerloppet. Han var tillbaka senast efter tre månaders uppehåll och gjorde en bra insats, men man såg att han behövde lopp i kroppen. Nu tror jag man lättar han i balansen och när jag tittar på motståndet så ser det riktigt bra ut för Västerbo Hard Cash. Han står bra inne i loppet och jag tror han plockar in 40 meter på dem på start utan problem. Dem värsta notbuden står 20 meter bakom honom själv men där finns det frågetecken på form. Udo’s Oiler har galopperat bort sig mycket på sistone och Usain Henna har inte startat på tre månader och ska gå med skor. Nej det ser riktigt bra ut för Björn och detta fixar han!

Utgångshästar (minst en av dessa måste vinna)

3 Cash Crowe (V75-3) imponerade stort i uttagningen till Derbystoet. Hon tappade mark ifrån sitt innerspår men vann sedan åkandes över upploppet på enkla ben. Jag tror hon inte hade gjort bort sig i killarna Derby. Enligt tränare Puro känns hon ännu bättre efter loppet och då tänker jag hur ska hon kunna förlora? Jo, hon har gjort bort sig tre gånger på dem fem senaste starterna och det oroar lite, hon har inte råd att galoppera bort sig för då blir det tufft. Johnny kommer ta det lugnt från början och håller hon sig i rätt gångart så ska hon vinna detta från dödens enkelt. Jag väljer att spela henne som utgångshäst då det finns gott om skrällar om hon skulle göra bort sig.

7 Global Trustworthy (V75-6) tror jag kommer göra ett topplopp idag, har en ruggig feeling för honom idag och jag tror detta är vinnaren av Svenskt Travderby 2017. Tränare Timo Nurmos är ruskigt vass på att sätta hästar i ordning för ett lopp och man fick se prov på hur bra han var i uttagningen när han från dödens nästan plockade ner Cyber Lane. Jag har vridit och vänt på loppet många gånger och jag tror det kommer gå undan här fåra start, favoriten Rajesh Face kommer att vara offensiv och där bakom kommer många att gynnas av tempot. Global Trustworthy är snabb ut och jag tror Jorma kommer ladda för att komma ner i bra position och när det vankas upplopp tror jag han är starkast. Utgång på honom!

Dragen

1 Mulligan (V75-3) var ruskigt fin i uttagningsloppet och är värsta utmanare till den stora favoriten. Uhrberg som tränar och kör låter riktig uppåt och hästen har verkligen hittat toppformen. Hon är den tidiga ledaren av loppet och skulle favoriten göra bort sig så kommer hon leda detta väldigt väldigt länge. Kommer favoriten tidigt så kommer Uhrberg säkert släppa över taktpinnen och då kan hon bli farlig på speed till slut.

7 Red River Broline (V75-4) är en skräll i ett riktigt öppet stolopp. Senast försökte hon kvala in till Derbystoet men blev bara fyra efter en invändig resa. Hon ska gå med optimal balans idag vilket innebär barfota bak och biké. Hon är snabb ut och jag tror Kevin kommer ladda vad som går för att hitta position, kommer hon ner i ett bra slagläge kan hon överraska till 5%.

10 Umberto Axe (V75-5) var ruskigt fin senast efter att ha tappat mark i början, han jobbade sig ikapp och sedan var han bara bäst. Jerry Riordans hästar går riktigt bra för dagen och i ett lopp där det brukar gasas för fullt tror jag han kan få loppet. Han ska utrustas med jänkarvagn efter en lång tid utan den och det låter intressant. Dem andra får hålla i sig när han kommer till slut.

Spelstopp på V75 är 14.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,4,5,7,9

DD-2: 10 Västerbo Hard Cash

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Global Trustworthy

DD-2: 10 Västerbo Hard Cash

Spelstopp för DD är 16.30


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB