Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Onsdag och det betyder V86-Xpress. Åby och Solvalla delar på tävlingarna igen och jag tycker omgången ser öppen ut. Tänk på att det regnar i Göteborg och att Åbys bana brukar blir riktigt dålig när det kommer mycket vatten. Mina singelstreck hittar jag därför på Solvalla, där ska banan vara bra och jag tror båda har bra chans att vinna. Dragen får ni inte missa, dem ska ge oss bra betalt. DD-förslag hittar ni längre ner på sidan. Nu kör vi mot 8 rätt!


Singelstrecken

3 U.Bergs Svante (V86-2) såg riktigt fin ut senast när han vann enkelt. Det var ett enklare lopp men jag tror han har bra chans ikväll igen. Han har höjt sig utan skor på hovarna och ikväll från ett bra utgångsläge så ska Jorma kunna sätta dit honom. Han öppnar bra bakom bilen och skulle det inte bli ledning direkt så tror jag det blir det efter en bit. Stallkamraten Sigel Doc är snabb ut och tar kanske ledningen till en början, sedan kommer Jorma och ställer frågan och då tror jag inte Torbjörn bråkar med honom. Från ledningen tror jag inte han torskar. Ser inga motbud som kommer fram och trycker upp tempot och då kan Jorma motta in honom.

8 Romance Amok (V86-6) tänkte jag skulle vara en rolig chansspik, men nu har hon blivit favorit och det gillar jag inte men jag vill fortfarande gå på henne. Senast avslutade hon vasst bakom Vanquish Kronos och Waffle Cone som startar i inledningen, ikväll finns det ingen med den kalibern i loppet. Hon har en rykande avslutning varje gång och nu är hon nedstruken ett spår. Hittar bara Kim ett vettigt slagläge så tror jag hon blåser ner allt till slut.

Dragen

7 Labero Broline (V86-4) har bra form och är bortglömd. Han satt fast med krafter kvar senast och såg fin ut. Kan Erik servera honom en ryggresa så länge så möjligt så tror jag han kan fälla många till slut.

6 Staro Ivy League (V86-7) är kanske inget drag men när Comanche Moon blir så klar favorit så tycker jag han är ett drag. Tycker det är dagens sämsta favorit, han vann senast men hade tur med loppet. Staro Ivy League däremot spurtade ruskigt vasst i samma lopp och kan Ingves hitta rätt ryggar, ja då får dem andra hålla i sig till slut. Min DD-spik!

5 Viscount 11 Captain Knas (V86-8) är två drag i avslutningen som måste med. Den förstnämnde gick en bra tid senast och är en stark herre som tål att göra jobb i spåren. Hittar Oskar ner i en bra rygg så kan han ställa till med en skräll. Den sistnämnde var bra senast när han vann på Solvalla, bättre än vad jag trodde faktiskt. Ikväll har han ett tråkigt utgångsläge men ska testas barfota runt om, faller det väl ut och han får hjälp med tempot i främre träffen, ja då kan han skrälla.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 Staro Ivy League 

DD-2: 3,5,6,10,11,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Staro Ivy League

DD-2: 3 Alcoy

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB