Startsida / Inlägg

V86-Tips Bergsåker/Solvalla

av MLipovac

Bergsåker och Solvalla delar på kvällens V86 omgång. Vi bjuds på en intressant omgång där Solvalla loppen sticker ut om man jämför med Bergsåkers lopp. Vi får se två kvallopp till Europaderbyt samt C TH Ericssons Memorial på Solvalla. På Bergsåker sticker ett fint kallblodslopp och ett stayerlopp ut. Det finns några klara favoriter som har bra chans, men sedan finns det några lopp där man får måla på en del. Ni hittar mina rubriker här under och DD-förslag kommer längre ner på sidan. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

2 Laura Vixi (V86-2) blir kvällens största favorit men det ser väldigt bra ut på förhand. Näst senast var hon ute i ett uttagningslopp till Derbystoet och blev trea bakom en vinnande Cash Crowe. Hon följde upp den insatsen med att vinna på ett bra sätt i Finland senast. Ikväll har hon ett perfekt utgångsläge, jag tror på tidig ledning och sedan är loppet över. Tycker inte hon möter något märkvärdigt motstånd och detta fixar Korvenoja.

5 On Track Piraten (V86-4) blir mitt andra singelstreck i omgången. På förhand ser det ut som att det kommer bli en match mellan honom och Volstead. Jag tror Piraten drar det längsta strået, han tycker om lång distans och jag tror Johnny kommer ladda vad som går från start. Det är svårt att ta en längd på Volstead men jag skulle inte bli förvånad om man släppte Piraten till ledningen över lång distans. Gör man det då är han stenklar. Får han inte ledningen så tror jag ändå att han har bra chans ifrån dödens eller med ett rygglopp.

Dragen

13 Golden Delicious (V86-1) har fått två lopp i kroppen och har sett fin ut. Möter ett lämpligare motstånd än senast och med rätt ryggar är han med långt fram.

6 Alfie (V86-3) är det givna motbudet mot storfavoriten 8 Pydin. Hon spurtade riktigt vasst senast i SM efter en bra resa. Skulle favoriten göra bort sig, då tror jag att hon är med väldigt långt fram.

4 Global Trust 6 Bruno Bagheera (V86-6) är två roliga motbud i första kvalloppet till Europaderbyt. Den förstnämnde missade Derbyt men gick istället ut och mosade allt på V75 från dödens. Han var riktigt bra då och har en V75 final i sikte, jag tror ändå man kommer köra för fullt då man är med i kvalet. Bra utgångsläge och skulle han komma till ledningen då kan han bli svårtuggad. Han går även bra med ryggar. Den sistnämnde är ett riktigt långskott som jag tyckte gick bra senast i ett fyraåringslopp. Han öppnar bra bakom bilen och får Lennartsson ner honom i en bra position och det klaffar då kan han slå till.

11 Global Trustworthy (V86-8) var min vinnare i Derbyt, han såg ut att gå mot seger men rumplade till på upploppet och fick nöja sig med en tredjeplats (om man kan vara nöjd med det). Ikväll blir jag inte förvånad om han tar revansch, han har ett bakspår men kan få en bra resa. Antingen får han rygg på favoriten Rajesh Face, eller så kommer Ludde gå fram och pressa på ledaren och då kommer Global bli tung till slut. 18% kanske inte är något drag, men ett måste och även min DD-spik.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,7,9,14,15

DD-2: 11 Global Trustworthy

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Le Miracle

DD-2: 11 Global Trustworthy

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB