Startsida / Inlägg

V75-Tips Åby

av MLipovac

Dags att utse årets Svenska Mästare på Åby. Vi får en intressant omgång som kryddas med världsstjärnan Readly Express. Jag tror att man kan få bra betalt om man sitter med sju rätt på ikväll då vissa lopp ser öppna ut. Premiär för Monté-SM på V75 kupongen och jag tycker det är roligt att man plockar med loppet. Dock tycker jag det ska finnas ett krav att alla hästar skall ha startat/kvalat i monté. Min rubriker och DD-förslag hittar ni här under, glöm inte att det finns dubbla open stretch på Åby. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

1 Nancy America (V75-3) tror jag har en mycket passande uppgift i ett ganska mediokert Sto-SM lopp. Att hon inte är störrå favorit tackar jag för då jag tror hon är stenklar. Hon var tillbaka efter paus senast och var då utrustad med ett helstängt huvudlag för första gången, hon tog ledningen då och var ensam på banan. Idag ska man köra med samma utrustning och jag tror hon sitter i spets igen, därifrån ska hon ha toppchans. Om man ska leta något litet minus så är det att den senaste starten var för 1,5 månad sedan. Flemming brukar ha påställt när han kommer till Åby och när han siktat till detta lopp så tror jag på en toppinsats av Nancy America.

1 Readily Express (V75-6) behöver ingen närmare presentation, detta är en världstjäran som just nu kan vara en av dem bästa hästarna i världen. Han har ett innerspår och vill man klaga på något så är det väll det. 4 Västerboonthenews tror jag är snabbare och kan ta sig förbi från start men eftersom det inte finns några andra kanoner i loppet så tror jag Jorma hittar ut omgående och sänder framåt och då finns det ingen som svarar honom. I ledningen finns det ingen i detta lopp som slår honom, skulle det bli andra positioner så tror jag fortfarande han har toppchans. Omgångens bästa spik!

Dragen

6 Tottenham (V75-4) låter det riktigt uppåt på inför dagens start. Man ska plocka av skorna på honom och träffar Kevin rätt från springspåret så tror han kan hitta ner i rygg på ledaren. Det är en kappel häst som jag tycker är kuskförstärkt idag och får han sin smygresa så kan han slå till.

4 Rambo Rivner (V75-5) har verkligen tänt till på barfotabalansen på sistone. Han stod för två skrällar på V75 i sommars och idag är han bortglömd. Han öppnar bra och jag tror att man har siktet inställt på ledningen men eftersom 3 Masterglide också är snabb ut så tror jag att Kaj nöjer sig med rygg på ledaren. Det är en position som är optimal för honom då han har en vass speed till slut och kan använda stretchen. 5% endast!

6 Even’s First Boy (V75-7) är endast streckad på 1,5% i avslutningen vilket jag tycker är helt fel. Visst han är inte så snabb ut och har ett spår långt ut men kapaciteten har han att segerstrida här. Tycker han alltid gör bra lopp och skulle det blir bra fart på loppet och Flemming hittar en bra position, då kan vi får en megaskräll i avslutningen som rensar en hel del.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 3 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Readly Express

DD-2: 5,6,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Readly Express

DD-2: 5 Rolex Bigi

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB