Startsida / Inlägg

V75-Tips Kalmar

av MLipovac

Kalmar står som värd för dagens V75 omgång och jag tycker det ser intressant ut på förhand. Omgången kryddas med jackpot och det gör det hela ännu roligare. Man kan nästan säga att det är en V65 omgång då Västerboonthenews i Gulddivisionen har en straffspark framför sig. Jag har hittat ett singelstreck till i avslutningen som jag tar omtag på, han galopperade senast när jag spika och idag hoppas jag på revansch. Glöm inte bort dragen, dem är bortglömda och ska hjälpa oss och få upp utdelningen. Nu kör vi!


Singelstrecken

3 Västerboonthenews (V75-3) behöver ingen närmare presentation, han har levererat och varit riktigt fin under vinter och är en riktig V75 profil. Idag har han en mycket passande uppgift då han är ruskigt snabb ut, han möter endast sex hästar och detta kommer bli dagens tråkigaste lopp tyvärr. Alla kommer att rada upp sig på ett led med Västerboonthenews i täten och sedan är detta över. Straffspark som Johnny Takter ska rulla in i öppet mål.

4 Erik Sting (V75-7) tar jag omtag på, jag spikade honom senast och då galopperade han när bilen släppte. Han blev lite för het och jag tror man vill ha revansch idag. Han fick ändå ett lopp i kroppen och jag tror på en mycket bättre insats idag. Ulf Ohlsson upp tror jag är riktigt bra då han är bra på att köra lite ”krångliga” hästar. Från ett bra utgångsläge tror jag Ulf kör säkerhet och när körning har lagt sig så tror jag på ett offensivt upplägg. Han är enligt mig bästa hästen i fältet och kan ta dem den tunga vägen. Detta är en fin häst som kommer klättra upp i klasserna snabbt om han får ordning på benen.

Dragen

10 Stella Pona (V75-4) gör alltid bra lopp och blir bortglömd idag. Det intressanta idag är att hon ska köras med rycktussar för första gången och man ska lätta i balansen. Faller det väl ut och Micael får till styrningen, då kan hon fälla allt till slut.

12 Sir Q.C (V75-5) har styrkan som sitt främsta vapen och den långa distansen passar honom bra. Senast fick han överta ledningen och vann på ett väldigt bra sätt. Han har pausat lite nu men jag tror inte han tappat mycket på det. Han tål att göra lite jobb i spåren och skulle det bli bra fart på tillställningen då kommer han bli farlig.

8 Daydream Rapida (V75-6) har visat uppåtform och vann senast efter att han fått dirigera i ledningen. Hans Crebas låter uppåt idag och när det vankas hemmaplan så tror jag verkligen man ställt i ordning. Det snackas om att han ska gå med jänkarvagn för första gången vilket jag tror kan ge en ruggig kick på just honom. Crebas kommer ladda från bricka åtta och skulle spetsfavoriten Friend Of Nature göra bort sig då kan han få ledningen, därfirån blir han svårtuggad. Han har bra chans med annat loppscenario också.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 8,11

DD-2: 2,4,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 11 Staro Ivy League

DD-2: 4 Erik Sting

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB