Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Åby och Solvalla delar på tävlingar ikväll. Tycker omgången ser lite favoritbetonad ut på förhand men skulle det smälla i något lopp så vet vi att utdelningen kan skjuta i höjden. Omgångens största favorit tror jag har en väldigt bra uppgift framför sig, han möter ett bra motstånd och borde vinna detta ganska enkelt. Jag har även två tänkbara singelstreck från stall Nurmos, vill dock först se hur banan blir innan jag tar ställning för dem. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

5 Ready Ribb (V86-5) blir kvällens största favorit men uppgiften ser riktigt passande ut. Han älskar lång distans och ser ut att få sitta i ledningen. Eftersom det endast är sju hästar med så kommer alla rada upp sig på rad och köra sista varvet. Jepson som kör kommer hålla ett bra tempo och höja när det behövs och sedan när dem andra ska sätta in attackerna så har redan Ready Ribb försvunnit. Tråkig men väldigt trolig spik.

Tänkbara singelstreck

12 Extra Fudge (V86-2) är den första Nurmos hästen jag tror på. Senast plockade jag bort honom efter att jag hört att han skulle köras snällt och behövde lopp i kroppen. Han kom bra på det och fick positionen utvändigt om ledaren, därifrån gick han sedan undan till bekväm seger och visade att formen fanns på plats. Loppet i kroppen flyttar säkert fram honom en del och jag blir inte förvånad om han vinner den tunga vägen igen. Det som jag tvekar över är banunderlaget, det kan bli väldigt krävande och då måste han ut i spåren och hans aktion är inte den bästa. Jag inväntar och ser innan jag tar ställning.

9 Sebastian Journey (V86-4) är den andra Nurmos hästen jag tror på. Jag spikade honoms senast när han gjorde sin första start för Timo. Han fick gå i ledningen men blev avslagen sista biten av en speedig Titan Brodde. Efter det har slog han sig i hagen men man låter väldigt nöjda med honom. Detta är en väldigt bra häst som jag tror kommer gå långt om han får vara frisk. Han har bakspår över kort distans ikväll men som jag ser det så är 6 Fonda Boko värst emot, han brukar dock strula till det för sig och hoppar han bort så tror jag Sebastian bara är bäst.

Dragen

3 Ville Ima (V86-1) tror jag är den på start som kan hålla undan för dem som står på tillägg. Jag gillade verkligen intrycket senast, han såg riktigt fin ut men galopperade i rygg på ledaren. Har läst mig till att det var för man körde på en pinne så han blev rädd. Ikväll tror jag att han övertar ledningen efter en bit och sedan försöker Söderkvist hålla ett jämnt tempo och göra livet surt för dem där bak.

7 Donnafugata (V86-3) till 5% tycker jag är spelvärt. Hon mötte 12 Vichy Grif senast och var nästa lika mycket streckad som denne, hon galopperade bort sig före start men stod för en bra upphämtning och blev femma. Det skiljer väldigt mycket i procent och jag vill varna för henne ikväll.

6 Tiger Williams (V86-8) var bra senast vid segern och är i bra form. Han står även perfekt inne i klassen och gynnas av att han blivit nedstruken ett spår. Hans R Strömbergs hästar går riktigt bra just nu och det kan vara farligt att nonchalera Tigern i avslutningen.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Global Raceway

DD-2: 1,2,4,6,7,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Global Raceway

DD-2: 4 Mellby Emeralds

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB