Startsida / Inlägg

V75-Tips Mantorp

av MLipovac

V75 på Mantorp denna helg och omgången ser intressant ut. Det blir inte sämre när omgången kryddas med en stor jackpot. Det finns en del klara favoriter, men alla har något minus tycker jag. Det gör att singelstrecken inte är lätta att hitta. Jag har hittat ett singelstreck som jag bara tror är bäst, har trott på honom mycket på sistone. Vill invänta den sista infon innan jag tar ställning för dem andra. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

5 Erik Sting (V75-6) har jag haft under denna rubrik många gånger. Har har vunnit men också galopperat bort sig. Jag tror att med dagens ändringar (jänkarvagn och barfota bak)  kommer att fungera perfekt. Han är bästa hästen i fältet och jag hoppas Jepson tar en lugn start och sedan går fram utvändigt om ledaren, därifrån tror jag han bara är bäst. Formen tror jag är riktigt bra, han gick väldigt bra efter galoppen senast så det gäller att gå felfritt så vinner han detta.

Tänkbara singelstreck

10 Ready Ribb (V75-1) har toppform och trivs med sin kusk. Ekipaget vann just över den långa distansen för två starten sedan och idag tror jag man har bra chans igen. Mitt scenario är att 7 Platon Face sitter i ledningen och att styrkefenomenet 11 Qahar Q.C går fram utvändigt om denne. Där bakom sitter 10 Ready Ribb och får ett perfekt lopp, han är stark och är dessutom speedig vilket är en fördel i det långa loppet. Jag vill höra den sista infon innan jag tar ställning i loppet.

12 Julia Af Solnäs (V75-2) kan vara bäst i ett jämnt lopp. Hennes utgångsläge är jobbigt men man har siktat på detta lopp och jag tror hon kommer prestera på topp direkt. Peter låter riktigt nöjd med henne och krånglar det inte för mycket så tror jag hon kommer längst ut. Det vaknas roliga ändringar på många andra hästar i loppet och därför vill jag avvakta lite innan jag tar ställning.

Dragen

5 Going Popp 7 Julia Pellini (V75-2) är två måstehästar för mig om jag garderar favoriten. Den förstnämnde trodde jag en del på senast, då skulle Johan ladda från bricka åtta och det blev galopp. Tycker hon gjort det bra i Johans regi och från ett bra utgångsläge kommer hon få en bra position, stämmer det under vägen så blir hon farlig. Den sistnämnde har jag jagat en del på slutet, senast valde jag att inte tro på henne och då gjorde hon ett bra lopp. Hon kunde inte svara ut vinnaren men gjorde ett bra lopp som tvåa. Idag är hon bortglömd och skulle dem plocka av bakskorna på henne så får hon en växel till, hon är ett måste till 3% för mig.

7 Total Recall (V75-4) blir väll dagens skrik? Det är en stor och fin häst som satt fast med krafter kvar senast. Gångerna innan har han varit bra och visar fint löphuvud. Idag blir det barfota, helstängt och jänkarvagn vilket gör honom extra intressant. När Tarzan gör dem ändringarna så får man verkligen ta till sig de. Springspår gör att han kan komma bra på det och för mig är han ruggigt intressant till 6%.

8 Extra Fudge 12 Final Dream (V75-7) är min roliga drag i avslutningen. Den förstnämnde fick inte till det förra helgen på Momarkens knepiga bana. Idag är man inne på att han ska gå barfota runt vilket är första gången i karriären. Det är en stor häst som kan gynnas av det, han måste tas på allvar till idag. Den sistnämnde stod för en riktigt bra prestation senast på V86. Han kördes fram i dödens och dirigera loppet därifrån och vann säkert. Kaj hoppas det blir barfota runt om igen och att dem hittar en jänkarvagn på stallbacken, det var dem ändringarna som lyfte honom senast. Det är tuffare emot nu men skulle det bli körning så kommer han in i matchen.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5 Erik Sting

DD-2: 1,2,3,6,8,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Erik Sting

DD-2: 3 Titan Brodde

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB