Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Helgen med stort H och festen med stort F är här. Som jag har väntat, äntligen är det Elitloppshelg och vi börjar med lördagens omgång där vi får se V75-finaler som avslutas med Harpers Hanover. Det finns två väldigt klara favoriter, Stefan Melanders Disco Volante och Daniel Redéns Double Exposure. Jag väljer att gå på den förstnämnde, tror att båda kommer vara jämnt spelade men jag tror att Disco sitter i spets och därmed vinner och är en bättre spik. Det andra singelstrecket hittade jag i början på veckan och jag tror stenhårt på henne. Det kryllar av bortglömda drag och jag bjuder på några. Jag kommer att ge DD-tips i Sportbladets tält på Solvalla, hoppas vi ses där! Mot 7 rätt!


Singelstrecken

1 Disco Volante (V75-1) är ruskigt bra för denna klassen och detta måste vara en toppchans. Han har blivit lugnare efter att man kastrerat honom och han blir bara bättre och bättre. Senast vann han på en topptid från dödens och man såg att Ulf inte körde fullt på honom utan ”sparade” honom till denna finalen. Det har snackats om att han ska vara med i Elitloppet, nu blev det inte så utan han får gå ut i Bronsdivisionen. Han ska bara vinna detta, hur han gör det? Antingen tar han ledningen och leder runt om, eller så kommer han ut och tar dem den tunga vägen. Toppchans!

9 Hope And Dreams (V75-4) tycker jag borde vara favorit i detta loppet. Tycker det är en ganska medioker final och här sticker hon ut. Hon är snabb ut, går optimalt utrustad (barfota runt om, helstängt och jänkarvagn) och sitter i andraspår direkt. Jag tror Ulf kommer träffa rätt och skulle någon göra bort sig på start då sitter han bra på det direkt. Tycker hon har en riktigt bra chans och hon spikas på allt i ett öppet lopp.

Dragen

7 Output Pressure (V75-2) tror jag kan vara framme före stallkamraten och då är han spetsfavorit. Han ska utrustas med jänkarvagn och helstängt vilket kommer göra honom rappare, skulle han få ledningen då kan han leda länge. Till 11% måste han med.

12 GlobalSatisfaction (V75-5) är helt borttappad av spelarna. Han har varit hårt betrodd på slutet men idag tror ingen på honom. Spår tolv är inte roligt, men i detta lopp kommer det att gå undan från start och då gynnas han. Jag tycker han i grunden är bästa hästen i fältet och med minsta overpace blir han tung att stå emot.

2 Urgent Call 9 Glenn Boko (V75-6) är två bortglömda hästar bakom favoritduon Bandit Brik och Volnik Du Kras. Den förstnämnde har siktats hit och enligt mig är han spetsfavoriten, han växer en klass där och skulle han få dämpa en bit då kan han hålla undan. Den sistnämnde är helt borttappad, jag trodde på honom senast men då blev han fast med allt sparat. Han har perfekt rygg i Urgent Call och skulle Goopen hitta ryggledaren så kan han vara en obehaglig överraskning till 2%.

Spelstopp på V75 är 14.30


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB