Recension: Så bra är Kylie Cosmetics

Inga krusiduller. Bara ett styck recension av Kylie Cosmetics.

Jag måste ändå erkänna att jag ofta blir positivt överraskad när det kommer till kändissmink. Kanske är det för att jag förväntar mig lite – att kändisen i fråga bara slängt på sitt namn på förpackningen. Men som sagt – mycket på marknaden när det gäller kändisskönhet är bra. Kylie Cosmetics är inte ett av de märkena.

Jag har testat Kylies produkter innan de kom till Sverige, för Aftonbladet när vi jämförde Kylie, Kim Kardashian och Caia. Kylie kom ohotat på sista plats med produkter som generellt höll låg kvalité. Men sen dess har hon omformulerat sina produkter så jag hoppades på det bästa – och blev besviken.

Låt oss börja med att prata om Kylies mest kända produkt – de flytande läppstiften.

Jag tycker ändå att om man är sugen på att köpa något från märket så är det här man ska börja. Inte för att de är mycket mer än okej men mer för att det är en liten bit sminkhistoria. Det finns saker med de flytande stiften som är bra – de är otroligt pigmenterade och de håller imponerande länge. Men de är också väldigt torra på läpparna (hej nare) och färgerna stämmer inte alls överens med färgen de säger sig ha. Ginger till exempel ska vara en varm rödorange nyans. På mig är den grålila.

När det gäller de puderbaserade produkterna som highlighter och rouge slås jag av hur smuliga de är. Jag känner lite såhär för Kylies produkter överlag – hade de kostat en tredjedel av vad de faktiskt gör hade det varit en annan femma. Kvalitén är inte bättre än  HM-smink. Men nu kostar en highlighter 310 kronor vilket känns som ett otroligt överpris jämfört med vad man faktiskt får.

För att avsluta lite positivt så kan jag rapportera att jag tycker om (men inte älskar) läppglansen. Varför? Därför att de är så sjukt pigmenterade. De liknar nästan ett flytande läppstift i sin pigmentering men med en glansig finish. Men mitt problem igen är att glanset är så torrt att mina läppar blir fnöske. Glanset är också ordentligt klibbigt.

Jag kan också rapportera för protokollet att jag också testat allt ifrån Kylie Skin. Och det kommer också komma upp under veckan. Tänk va kul vi har!

Moa sätter plus på: Kylie Cosmetics

Kylie Cosmetics
Finns att köpa på: Kicks

Matte Lip Kit i färgen 505 Autumn, 320 kr
– Min favoritfärg av alla flytande läppstift jag testade. Läppennan och läppstiftet är i princip identiska i färg vilket gör appliceringen lättare. Olidligt torr formula men ett något högre betyg med tanke på trevlig färg. Rate

Matte Lip Kit i färgen 100 Poise K, 320 kr
– Liknar Autumn men är kallare. Är inte speciellt lik färgen på hemsidan. Torr precis som alla Kylies andra läppstift. Rate

Matte Liquid Lipstick i färgen 601 Ginger, 200 kr
– Förstår absolut noll av vad som hände med färgen här. Jag trodde jag skulle få brun/röda/orangea-läppar men de blev grå. Utan läppenna blir resultat väldigt fläckigt. Nej! Köp inte! Spara dina pengar!Rate

High Gloss i färgen 715 Partner In Crime, 175 kr
– Härlig brun-bronzig nyans. Bra pigmentering. Torr och klibbig men sitter länge. Rate

Pressed Blush Powder i färgen 725 Close to Perfect, 240 kr
– Väldigt ljus persikofärgad nyans som knappt syns. Smular mycket. Hade kunnat tänka mig att betala typ 89 kronor för den. Rate

Kylighter Illuminating Powder i färgen 20 Ice Me Out, 310 kr
– Överpris för highlighter – du skulle kunna få samma kvalité för en tredjedel av priset. Väldigt klassisk puderformulerad highlighter som ger en skimrig finish. Rate

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!