Så bra är den gröna krämen mot rodnad – känd från TikTok

TikTok gillar Cloud Bread och Dr.Jarts gröna kräm mot rodnad. Och jag har testat den sistnämnda (tvinga mig inte att äta så kallat moln bröd…) för att ta reda på om dagkrämen är så bra som TikTok-användarna verkar tycka.

Recension: Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment

Dr. Jarts Tiger Grass kräm, som har över 20 miljoner visningar på TikTok, är en grön-till-beige kräm som ska sudda bort rodnad för en jämnare hudton. Tänk en hybrid mellan hudvård och smink som antingen kan användas under din foundation för extra skydd mot rodnad eller vara en ”no-makeup” makeup lösning.

”Hundra procent fruktansvärt”

Första gången jag testade Tiger Grass blev resultatet hundra procent fruktansvärt. Krämen är väldigt tjock i konsistensen och trots att det oftast betyder extra fukt är resultatet här tvärtom. Krämen både ser och känns torr. Ja, all tillstymmelse till rodnad i ansiktet är borta men snarare ser jag sjukligt gröndassig och torr ut i fejan.

Men sen dess har jag fått in knixen i hur den ska användas för att faktiskt ge ett resultat som inte är fy skam. Det absolut viktigaste är att du inte applicerar för mycket av krämen. Och att du värmer upp krämen i händerna innan du applicerar den. Du behöver minimalt med produkt för att få en naturligt utjämnande effekt.

En lite för svåranvänd kräm

Hur funkar den då för mörkare hudtoner? Krämen beskrivs som grön-till-beige och som vi alla vet är färgen beige inte universal. Jag har frågat internet vad personer med mörk hy säger om krämen – och meningarna är delade. En person skrev att den smälte in perfekt utan att lämna en vit hinna medan andra beskriver den som illa anpassad för mörkare hy.

Så vad blir slutbetyget? Det är lite av en kluring. När den är som bäst är den riktigt bra men när den inte flyger är det magplask. Slutsatsen? Den känns för osäker och svåranvänd för att kunna kamma hem ett högt betyg.

Namn: Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment
Pris: 409 kr/ 50 ml
Finns att köpa: Zalando.se, Sephora

Fördelar:
+ Den tar verkligen bort rodnad

Nackdelar:
 En tjock konsistens som kan upplevas torr på huden.
Kan ge en grön nästan sjuklig färg om man inte är försiktig
– Känns matt på huden och innehåller noll glow vilket ger en platt och tråkig finish.

Slutbetyg: Rate

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!