Startsida / Inlägg

Påskens godaste friterade ägg

av Paolo Roberto

Här har ni ett grymt bra påsk-recept, fler recept hittar ni i Paolos mat som finns ute ända till 9 april. Glad påsk!

image
Uova ripiene fritte
[Fyllda friterade ägg]
4 personer
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 ägg, delat i gula(till fyllningen) och vita (till paneringen)
  • 12 gröna oliver, kärnfria och hackade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ströbröd för panering
Sallad:
  • 50 g rucola
  • 1 dl små tärningar av galiamelon
  • 2 msk olivolja
  • ½–1 msk balsam­vinäger
  • Salt
  • Olivolja för fritering
  • Majonnäs för dekoration
1. Skala äggen och dela dem i två delar. Håll reda på vilka ägghalvor som hör ihop för att de sedan ska passa samman när fyllningen lagts i. Ta för­siktigt ur äggulorna och blanda dem i en skål med oliver, äggula, salt och peppar.
2. Fyll ägghalvorna med ägg- och olivblandningen och tryck sedan försiktigt ihop dem.
3. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Häll ströbröd på en flat tallrik. Doppa de fyllda äggen först i äggvitan och rulla dem sedan försiktigt i ströbrödet, så att det fäster runtom.
4. Värm upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera äggen på låg värme tills de är ljust gyllenbruna runtom. Lägg över dem på hushållspapper för att rinna av. Spritsa en sträng majonnäs på varje ägg.
5. Skölj rucolan och skaka av vattnet. Stora bitar av salladen kan delas.
6. Lägg rucolan i en skål, blanda i olja, vinäger och lite salt. Lägg upp salladen på serveringsfat eller i en serveringsskål. Strö över melontärningar och lägg äggen på salladen.
Foto: Emma Mattsson
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB