Startsida / Inlägg

Matig sommarsallad

av Paolo Roberto

Bild

Insalata di fagioli e verdure

[Sallad med bönor och grönsaker]
4 personer

Sallad:
• 1 huvudsallad
• 1 endiviesallad
• 4 morötter
• 150 g sockerärter
• 2–4 stjälkar av den ­innersta delen av de späda stjälkarna i ett ­selleristånd
• 16 körsbärstomater
• 1 röd lök
• 16 rädisor
• 1 burk/förpackning, ­
(ca 400 g) vita bönor (­cannellini)

Dressing:
• 1–2 msk färskpressad ­citronsaft
• ½ dl olivolja
• Salt och svartpeppar

1. Ansa och skölj salladen i kallt vatten och skaka av, så att så mycket som möjligt av vattnet försvinner (lättast med hjälp av en salladsslunga) för att de ska behålla sin krispighet. Strimla salladsbladen och lägg dem i en stor salladskål

2. Skölj och ansa morötter, ­sockerärter och selleri. Skär, med hjälp av en osthyvel, morötterna i tunna skivor på längden. Skär sellerin i små bitar.

3. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i morotsskivor och sockerärter och koka dem i en minut. Spola av med kallt vatten.

4. Skölj tomaterna och dela dem i kvartar. Skär rödlöken i tunna skivor och dela rädisorna i halvor eller skivor om de är stora.

5. Lägg bönorna i ett durkslag och spola av med kallt rinnande ­vatten.

6. Lägg alla ingredienser i skålen med sallad, häll över sallads­dressingen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar och eventuellt med lite extra olivolja och ­citronsaft. Servera salladen nyblandad.

Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB