Startsida / Inlägg

Stora Finaltipset 2013, del 2

av Per Bjurman

Morsning från febrigt, varmt, euforiskt Chicago.
Här har festen redan börjat.
Men om det återkommer vi i introt till – åh, jag blir alldeles till mig bara av att skriva det – första finalen, 02.00 torsdag morgon svensk tid.
Tills dess:
Eftersläntarna.
Det är alltid några som kommer med sina tips efter deadline, men eftersom de är tillfrågade är bloggen givetvis snäll och erbjuder ett litet uppsamlingsheat.
Så:
Ytterligare några finaltips kommer här.

– Jag tror faktiskt att Boston tar det och dom gör det med 4-2. Det var imponerande hur tog hand om Pittsburgh i konferensfinalen.
Gustav Nyquist, Detroit Red Wings (själv i Calder Cup-final med Grand Rapids just nu).

– Bruins i 7. Kane har börjat komma igång, och han blir nyckeln till Hawks powerplay. I spel fem-mot-fem är lagen jämbördiga. Överlag är de sjukt jämna. Men Hawks har Toews, han är galet dedikerad uppgiften. Orkar Chara stå emot Bickell, Hossa och Sharp som svärmar kring kassen? Rask spelar som i trans och Bergeron/Marchand/Kreji är galet starka mentalt. Plus för en Jagr som är lika jobbig att möta idag som för 20 år sedan…nästan i alla fall.
Niclas Schaub, Svenska Fans.

– Jag tror Boston tar det. Det känns som att de har ett väldigt stabilt lag med stor bredd. Det har i och för sig Chicago också, men jag såg inga av deras matcher mot LA. Däremot såg jag Boston mot Pittsburgh och dom imponerade. Sedan vill man ju att Chicago ska få stryk eftersom dom slog ut oss, he he.
Joakim Andersson, Detroit Red Wings (själv i Calder Cup-final med Grand Rapids just nu).

– Innan säsongen drog igång fick jag äran att gästa Sportmagasinet tillsammans med Chris Härenstam och Niklas Holmgren, och då lovordade jag Chicago. Än så länge har det gått vägen, och jag ser ingen anledning att byta sida. Holmgren tippade förresten Boston då, vilket gör denna finalserie lite extra spännande för mig som ny på Viasat-redaktionen. Jag ser framför mig hur ”vi” vinner på hemmaplan i game 7, firandet rullar på slowmotion samtidigt som pampig musik ljuder. Då ska jag höja mitt champagneglas mot TV:n, nicka och säga ”så där ja, Niklas Holmgren”!
Isabel Bolstenstern, Viasat.

– Tror och hoppas på Chicago. Tror 4-3 i matcher.
Anton Lander, Edmonton Oilers.

– Äntligen final! Jag tror att Chicagos spelskicklighet och speed kommer att göra dem till Stanley Cup-vinnare med 4-2 i matcher. Go Blackhawks Go!
Sticky Bomb

– Obegripligt nog missade jag ditt mejl och skäms nu som en hund.
Kanske kanske kan du trycka in mig som en eftersläntrare…?
Å andra sidan: Missar man mejl från NHL-kungen Per Bjurman ska man fan tvingas stå sitt kast… (Nejdå…red.s anm)
Boston vinner med 4–0. Zdeno Chara äter Patrick Sharp till frukost, Jonathan Toews till lunch och Patrick Kane till middag. Corey Crawford ger han till hunden.
Emil Karlsson, Aftonbladet.

Kommentarer

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB