Startsida / Inlägg

Biffens Lista – All Star-Break Speciale

av Per Bjurman

Ridån går ner, lyset släcks – för ett litet tag.
All Star-breaket kommer pågå näranog en vecka och tyvärr krockar själva jippot i Nashville med primärvalscrescendot i Iowa och där ska jag vara (se grannbloggen under helgen…).
Jag ber att få lämna er med en lista som täcker in det bästa och det sämsta som – enligt min helt subjektiva uppfattning – hänt på slutet.

BIFFENS LISTA

1. The Big 2 i West.
– Preludierna är över, racet ska börja. Och lagom till den verkliga striden reser sig de stora jättarna ur grundseriegeggan, redo för push mot mästerskapshöjder. I väst heter dom Chicago Blackhawks och LA Kings. Det är mellan dem det till sist kommer att stå, därom känner jag mig övertygad.

2. The Big 2 i East.
– Preludierna är över…ja, det är samma i öst. Och här heter bestarna Washington Capitals och Tampa Bay Lightning. De gör upp i en biblisk konferensfinal i maj. Jag har svårt att se något annat.

3. All Star-break.
– Själva jippot kan man både ha och mista, men det veckolånga uppehållet är en välsignelse. För spelarna som får ladda om hårddisken på karibiska och mexikanska lyx-resorts – och för fansen som får ackumulera lite hunger och längtan. Sen, på tisdag, börjar racet…

4. Eddie Läck.
– Fly mig en jalapeno, Eddie är hetare än en nygräddad taco! I tisdags höll han nollan för andra gången på en vecka. Mot Chicago. Inte sedan Eddie Cochran gav ut ”Summertime Blues” har någon med det förnamnet imponerat lika mycket (nåja…). Men hela Carolina förtjänar ett omnämnande för sin skrällsäsong.

5. Vinny LeCavalier.
– Att vi nånsin igen skulle få se honom på en ”Who’s hot”-lista föreföll inte mer troligt än att vi skulle få se Lille Fridolf utvikt i Playgirl, men på nåt psykedeliskt sätt har den gamle skyttekungen som inte längre kan, eller åtminstone kunde, åka skridskor genomgått en pånyttfödelse under södra Kaliforniens gnistrande sol. Årets mest oväntade.

6. Backarnas poängliga.
– Etta Erik Karlsson, trea Klingburgaren, femma Oliver Ekman-Larsson…det är svårt att inte bli styv i sin patriotiska kork när man studerar back-statistiken. Lika svårt är det att inte börja se World Cup an med bultande hjärta.

7. Hagge i Pittsburgh.
– Sa vi inte förra året att Crosby och Hörnqvist passade lika fint ihop som gin & tonic? Well, i så fall är ju Geparden från Nykvarn och Phil Kessel som rom & cola. Vilket lyft den trejden blivit, för båda parter.

8. Kyle Palmieri.
– En värvning av den sort Ray Shero brukade spetsa laget med under sina bästa år i Pittsburgh. Alla ryckte på axlarna och tänkte ”det där var väl poänglöst”. Och så visade det sig vara en avgörande liten pusselbit.

9. Klingburgare.
– I Texas vet dom hur man tillreder en burgare. Så den anrättning som förärats John Klingberg i American Airlines Center är precis som den ska vara: Djärv, kreativ och underhållande!

10. Calder Trophy-racet.
– Panarin, Domi, Eichel, Larkin, The Duke, Sam Bennett, The Ghost, Ehlers, Donskoi, Reinhart, Parayko, Prins Oscar…det är ett alldeles sensationellt rookie-år det här. Trots att vi knappt han se Messias McDavid innan han blev skadad.

BU

•Horcoffs doping.
– Allra pinsammast är ju att den otillåtna juicen inte direkt har gett resultat…

•Stormar och inställda matcher.
– Att det ska behöva bli sån härva för att de snöar. Vore det lika i Sverige skulle SHL aldrig spelas färdigt.

•Habs sedan början av december.
– Oh, boy. Oh, boy. Och det här som började så bra…
• • •
Peace, vänner.
Vi hörs nästa vecka.

Kommentarer

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB