Startsida / Inlägg

Stjärnorna du inte vill missa på West End i vår

av petterslondon

West Ends teaterscener bjuder alltid på världsnamn och våren 2016 blir inget undantag. Här är mina fem favoriter:

Ralph Fiennes i ”The Master Builder” på The Old Vic

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade britten har bland annat synts i ”Schindler’s list”, ”Harry Potter” och ”James Bond”. Och för mig kommer han alltid att vara Monsieur Gustave H från ”The Grand Budapest Hotel”. Men i vår kan man se honom i Ibsen-uppsättningen ”The master builder” på den klassiska Old Vic-teatern i Waterloo. Fram till den 19 mars.

Bild från Visitlondon.com
Bild från Visitlondon.com

Liam Neeson i ”The war of the worlds” på Dominion Theatre

Även Fiennes motspelare i ”Schindler’s List”, ”Schindler” själv, finns att se i London i vår. Liam Neeson, som även bland annat gjort ”Star Wars”, ”Narnia”, ”Batman Begins” och detta fantastiska klipp, gör ”The war of the worlds”, en science fiction-uppsättning om hur jorden invaderas av aliens. I showen, som på förhand ser väldigt actionspäckad ut, får man även se ett 3D-hologram av Neeson. Boka här. Fram till den 9 april.

Bild från Visitlondon.com
Bild från Visitlondon.com

Matthew Perry i ”The end of longing” på Playhouse Theatre

”Vänner”-ikonen Perry, som spelade Chandler i succéserien, gör debut som manusförfattare och står själv på scen i denna komedi som verkar påminna en del om serien. I uppsättningen får man följa fyra personer i 40-årsåldern som sitter i en bar i Los Angeles och pratar om livet. Ett måste för alla ”Vänner”-fans. Fram till den 14 maj på Playhouse Theatre nära Trafalgar Square.

Kit Harrington i ”Doctor Faustus” på Duke of York’s Theatre

 

Låter Kit Harrington inte bekant? Då provar jag med Jon Snow. Även om man inte sett tv-succén ”Game of thrones” så känns det som att få kan ha missat seriens superhunk. Och i vår får du chansen att se honom på riktigt i den svarta komedin ”Doctor Faustus”. En stor del av publiken i Duke of York’s Theatre kommer nog att känna igen sig väldigt väl i uppsättningens tema; vårt kändisfixerade samhälle. Spelas mellan den 9 april och den 4 juni.

Madden-lily in Love. Lily James och Richard Madden. Bild från Visitlondon.com
Madden-lily in Love. Lily James och Richard Madden. Bild från Visitlondon.com

Lily James och Richard Madden i ”Romeo and Juliet” på Garrick Theatre

Precis som i filmen ”Cinderella” så möts nu Lily James och Richard Madden i Shakespeareklassikern som därmed inte bara för samman släkten Montague och Capulet, utan även två av världens största tv-produktioner de senaste åren. James slog ju igenom som Lady Rose i ”Downton Abbey” och Madden i ”Game of thrones”. Spelas mellan den 12 maj till 13 augusti på Garrick Theatre.

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB