Vilken sanslös dramatik…

av Kalle Karlsson

Vilken match. Vilken dramatik. Vilken upplösning.
Och oj, vilken tung poängförlust för Arsenal.
Norwich knep ett kryss (3-3) på Emirates och nu har Tottenham och Newcastle chansen att skaffa sig matchboll i kampen om Champions League.

Händelseutvecklingen på Emirates var något utöver det vanliga.
Arsenal fick en smakstart med 1-0 i andra minuten. Norwich tog över och vände till 2-1 innan halvleken var över. Arsenal lade i högsta växeln efter paus och gick upp till 3-2 efter två Robin van Persie-mål. Norwich reste sig mirakulöst och kvitterade till 3-3 i 85:e minuten. Arsenal skapade fyra-fem jättelägen i slutminuterna – bland annat straffsituationen i 89:e minuten där van Persie bara hade att lägga in bollen när han vräktes omkull.
Var det straff? Ja, absolut, men å andra sidan (som många skriver till mig på Twitter) borde väl linjedomaren ha vinkat för offside i förstaläget? Arsenalfans har även påpekat att Norwich kunde fått ett par straffar tidigare i matchen. Men snacka om att det domslutet kan få stora konsekvenser för säsongen och för Arsenals framtid.

Vi måste lyfta på hatten för Norwich. De har haft de tungt senaste veckorna, hade egentligen inget att spela för idag, men slet ändå som om de spelade för att överleva i ligan.
Spurs och Newcastle är skyldiga att rikta ett stort tack till Paul Lamberts gäng.

Vi får dra djupare slutsatser senare. Här är spelarbetyg från svängmatchen.

Mina spelarbetyg, Arsenal-Norwich:
Arsenal: Szczesny 5 – Sagna 6, Koscielny 6, Vermaelen 5, Gibbs 6 – Song 6, Ramsey 4, Rosicky 6 – Gervinho 7, van Persie 7, Benayoun 7.
Avbytare: Coquelin 6, Oxlade-Chamberlain 6, Chamakh -.

Norwich: Ruddy 8 – Naughton 7, R Bennett 7, Martin 6, Lappin 6 – Howson 7, Johnson 6 – E Bennett 6, Hoolahan 7, Jackson 7 – Holt 8.
Avbytare: Morison -, Pilkington -, Wilbraham -.