av Kalle Karlsson

Chelsea kroknar tidigt
Chelsea har full pott efter två spelade matcher i Premier League, José Mourinho är harmonisk och fansen njuter.
Men även om de mörka molnen är sällsynta på Chelsea-himlen finns det frågetecken.
I premiären mot Hull City spelade laget magisk fotboll under första 25 minuterna för att sedan tappade det mesta och prestera rätt mediokert i andra halvlek.
En gång är ingen gång, men mönstret upprepade sig igår mot Aston Villa.
Chelsea tog ledningen med 1–0 i femte minuten när Eden Hazard sköt och Brad Guzan styrde bollen på försvararen Antonio Luna och in i eget mål.
Chelsea var piggt, snabbt och idérikt. De tre musketörerna, Hazard, Oscar och Juan Mata, kombinationsspelade och skapade problem för Villa.
Men sedan försvann dominansen. Innan halvleken var över hade Christian Benteke (vem annars?) placerat in 1–1.
Till slut fick Chelsea kavla upp ärmarna och lita till en hel del tur med domsluten. När Branislav Ivanovic nickade in 2–1 var han aningen offside, vilket reprisbilderna visade. Samme Ivanovic som minuterna dessförinnan armbågat Benteke och mycket väl kunde ha fått rött kort.
På tilläggstid träffade bollen John Terrys arm i straffområdet. Chelseaspelarna menade att Terry fått en knuff, men domaren Kevin Friend blundade för båda förseelserna och Chelsea kunde hålla ifrån och vinna.
Aston Villa-tränaren Paul Lambert var allt annat än nöjd och det är lätt att förstå honom.
– Det är lätt att sitta här med bitter eftersmak. Vi blev straffade av två avgörande domslut. Två matchavgörande situationer, sa Lambert.

Ba spelade bort sina chanser
Chelseas anfallsbesättning har varit det stora samtalsämnet bland fansen inför säsongen. Sedan tidigare finns Fernando Torres och Demba Ba medan Romelu Lukaku har återvänt efter utlåningen till West Bromwich.
Räcker det?
Vissa menar att det gör det och vill se Romelu Lukaku få chansen som startman.
José Mourinho verkar vara av en annan uppfattning. I premiären mot Hull City startade Fernando Torres. Han lyckades inte övertyga tillräckligt för att stärka sina aktier.
Igår, i mötet med Aston Villa, fick Demba Ba chansen. Senegalesen öste in mål i Newcastle, men han har haft påtagligt svårt att hitta rätt i Chelsea. Hans insats igår var torftig. Han hade bara ett avslut i matchen och slog bara 14 passningar. Hans aktier rasar.
Med 25 minuter kvar byttes Ba ut mot Romelu Lukaku. Den unge belgaren hann uträtta mer under den korta tiden på planen än Ba gjort under resten av matchen.

Chelsea-tränaren är inte övertygad om att Lukaku håller som förstestriker. Efter matchen talade han om att lägga ett nytt bud på Wayne Rooney. Det kan förstås vara en taktik för att skapa oro i Manchester United, men att han är ute efter en striker står klart.
Igår kom uppgifter om att Chelsea närmat sig i förhandlingarna med Samuel Eto’o.
Oavsett om det blir Eto’o eller Rooney eller någon annan som värvas före transferstoppet så finns bara en rimlig lösning på måndag borta mot Manchester United:
Romelu Lukaku i startelvan.

Okore imponerade i debuten
Aston Villa förlorade på Stamford Bridge, men Paul Lambert hade mycket positivt att ta med sig. Förra gången hans lag var på den här arenan fick de stryk med 0–8. Nu var de ytterst nära att få med sig en poäng.
Fabian Delph, som var så bra i premiären på Emirates, gjorde en ny stark match på mittfältet. Men gårdagens största glädjeämne i Villa var Jores Okore, 21.

Dansken började på bänken, men fick hoppa in i slutet av första halvlek när Ciaran Clark blev skadad.
I andra halvlek var han en gigant som mittback bredvid Ron Vlaar. Okore tog hand om det mesta som kom i hans väg och antydde redan i Premier League-debuten att klubben kan ha gjort ett nytt fynd.
Den danske försvarstalangen blev ett namn i fotbolls-Europa när han övertygade i Champions League-match mot just Chelsea förra hösten för Nordsjälland. Det ryktades om intresse från Chelsea och Metalist, men i somras skrev han på för Aston Villa, en affär värd cirka 45 miljoner kronor.
Sett till insatsen på Stamford Bridge är det inget Paul Lambert behöver ångra.