Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (2)

av Kalle Karlsson

Thibaut Courtois eller Petr Cech som förstaval för Chelsea? Det var många som undrade före säsongen, men redan efter två omgångar har den unge belgaren visat varför José Mourinho är beredd att låta trotjänaren Cech värma bänken. Courtois hade fullständig kontroll i luftrummet i premiären mot Burnley och i lördags agerade han matchvinnare. I ett läge när matchen stod och vägde svarade han för två frilägesräddningar. Courtois aspirerar redan nu på titeln som världens bäste målvakt.
Branislav Ivanovic verkar ha fått ett lyft i och med den nya konkurrenssituationen. Serben var lysande, ägde sin kant och spelade fram till ledningsmålet av Diego Costa.
Detsamma kan sägas om Danny Rose i Tottenham. Vänsterbacken upplevde en svag fjolårssäsong, men nu när Ben Davies anlänt och flåsat honom i nacken har Rose svarat positivt. En assist från hans sida i söndags.
I mitten väljer jag José Fonte (vilken block på Graeme Dorrans skott!) och Vincent Kompany som var dominant mot Liverpool.

På mittfältet väljer jag Lee Cattermole som gjorde en mycket bra match för Sunderland och James McCarthy i Everton. Den sistnämnde var planens bästa spelare och hade enligt Sky Sports flest höghastighetslöpningar av samtliga i mötet med Arsenal.
Erik Lamela hade en tuff debutsäsong i Premier League, men nu är han skadefri och redo att visa vilken talang han besitter. Argentinaren var briljant i första halvlek mot QPR och framspelningen till 3–0 var en av helgens läckraste aktioner. Stevan Jovetic gjorde två mål för Manchester City medan David Silva var motorn bakom det mesta i Citys spel.
På topp väljer jag Emmanuel Adebayor (ett mål och en assist) för Tottenham.
Omgångens spelare: Branislav Ivanovic Chelsea.

Mitt omgångens lag:
Thibaut Courtois, Chelsea
——————————————-
Branislav Ivanovic, Chelsea (2)
José Fonte, Southampton
Vincent Kompany, Manchester City
Danny Rose, Tottenham
——————————————-
James McCarthy, Everton
Lee Cattermole, Sunderland
——————————————-
Erik Lamela, Tottenham
Stevan Jovetic, Manchester City
David Silva, Manchester City
——————————————-
Emmanuel Adebayor, Tottenham

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Cesc Fàbregas (Chelsea), Cheikhou Kouyaté (West Ham), Phil Jones (Manchester United), Mauro Zárate (West Ham), Eric Dier (Tottenham), Nacer Chadli (Tottenham), Samir Nasri (Manchester City), Alan Hutton (Aston Villa), Fabian Delph (Aston Villa), Fabricio Coloccini (Newcastle), Eden Hazard (Chelsea), Stewart Downing (West Ham), Pablo Zabaleta (Manchester City), Jordi Amat (Swansea), Olivier Giroud (Arsenal).

***
Omgångens mål: Nacer Chadli, Tottenham. Inte för nicken utan för spelet före målet där Tottenham slog 48 (!) passningar i följd och Erik Lamela gjorde förarbetet med en solorush.
Omgångens manager: Mauricio Pochettino har fått sitt Tottenham att på kort tid förvandlas till ett sevärt lag.
Omgångens floppspelare: Richard Dunne, QPR. Hann inte med när Spurs drog upp tempot.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB