Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (19)

av Kalle Karlsson

MONTEREY, Kalifornien. Hugo Lloris hade en svettig första halvlek hemma mot Manchester United. I den första halvleken tvingades han till den ena svettiga räddningen efter den andra, och när fransmannen inte klarade hade han försvarare som rensade på mållinjen. Given i omgångens lag – för andra omgången i rad.
I backlinjen har jag glädjen att ta ut Séamus Coleman som efter en skadefylld höst var mycket bra mot Newcastle och lade upp för Arouna Konés ledningsmål. Ryan Shawcross var bra för Stoke och höll koll på Brown Ideye och senare Berahino medan Wes Morgan var en av segerorganisatörerna för Leicester. Joel Ward får vänsterbacken efter en stark insats för Crystal Palace i 0–0-mötet med QPR.

Carlos Sanchez har haft svårt att övertyga under första delen av hösten, men i helgens match var han planens bästa spelare. Kanske kan han uppfylla förväntningarna under våren? Steven N’Zonzi har en hög kapacitet i sig och visade det mot Sunderland. Systemskiftet i Liverpool har blivit ett lyft för Adam Lallana som verkar trivas i en mer central roll. Två mål mot Swansea för engelsmannen. Slaget om nummer tio-tröjan var stenhårt. David Silva var oerhört bra i första halvlek för Manchester City, men Santi Cazorla får platsen då han gjorde bra ifrån sig mot bättre motstånd, borta mot West Ham. Eden Hazard går inte att förbise efter ännu en show, denna gången borta mot Southampton (vilket gör att varken Coutinho eller Mame Biram Diouf får plats).
På topp var Burnleys båda anfallare Danny Ings och Ashley Barnes framträdande. Jag väljer Barnes som dunkade in kvitteringen med tio minuter kvar.
Omgångens spelare: Adam Lallana, Liverpool.

Mitt omgångens lag:
Hugo Lloris, Tottenham (3)
——————————————–
Séamus Coleman, Everton (2)
Ryan Shawcross, Stoke (3)
Wes Morgan, Leicester (2)
Joel Ward, Crystal Palace
——————————————–
Carlos Sanchez, Aston Villa
Steven N’Zonzi, Stoke
——————————————–
Adam Lallana, Liverpool
Santi Cazorla, Arsenal (3)
Eden Hazard, Chelsea (6)
——————————————–
Ashley Barnes, Burnley

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

***
Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Coutinho (Liverpool), Samir Nasri (Manchester City), Danny Ings (Burnley), Mile Jedinak (Crystal Palace), Mame Biram Diouf (Stoke), Ryan Shawcross (Stoke), David Silva (Manchester City), Alexis Sanchez (Arsenal), Ayoze Perez (Newcastle), Mauricio Isla (QPR), Cesc Fàbregas (Chelsea), Sadio Mané (Southampton), José Fonte (Southampton).

***
Omgångens mål: Fernandinho, Manchester City. Dunkade in bollen ribba in med sitt första avslut på mål för säsongen.
Omgångens manager: Sean Dyche, Burnley. Det var nog rätt många som räknade ut Burnley vid hemmaledning 2–0 i paus. Jag vet inte vad Dyche sa till spelarna i paus, men de lyckades iallafall hämta upp till 2–2.
Omgångens floppspelare: Jonjo Shelvey, Swansea. Fick kritik från sin manager för ”lazy tacklings” och vad gör killen?! En armbåge som nu bestraffas i efterhand. Och på det ett självmål.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB