Många nya artister till Itunesfestivalen

av Peter Pettersson

På måndag drar gratisfestivalen Itunesfestival igång i London. 30 dagar med uppträdanden från en rad världsartister.

Alla kan följa festivalen via Itunes på datorn och har man en Apple Tv finns en särskild app/kanal för Itunesfestival.

Så här ser det uppdaterade spelschemat ut för närvarande:

September 1   deadmau5

September 2  Beck + Jenny Lewis
September 3  David Guetta + Clean Bandit + Robin Schulz
September 4  5 Seconds of Summer + Charlie Simpson

September 5 Kasabian

September 6 Tony Bennett
September 7 Calvin Harris + Kiesza

September 8 Robert Plant + Luke Sital-Singh
September 9  Sam Smith + SOHN
September 10 Pharrell Williams + Jungle

September 11 Maroon 5 + Matthew Koma + Nick Gardner
September 12 Elbow + Nick Mulvey
September 13 Paolo Nutini + Rae Morris
September 14 David Gray + Lisa Hannigan
September 15  The Script + Foxes

September 16Blondie + Chrissie Hynde
September 17  Gregory Porter + Eric Whitacre
September 18 Jessie Ware + Little Dragon
September 20  Rudimental + Jess Glynne
September 21 Ryan Adams + First Aid Kit

September 22Jessie J + James Bay

September 23Placebo

September 24 Ben Howard + Hozier

September 25Mary J. Blige
September 26 Lenny Kravitz + Wolf Alice
September 27 Kylie + MNEK

September 28Nicola Benedetti + Miloš + Alison Balsom
September 29  Ed Sheeran + Foy Vance

Det går att följa utvecklingen på Twitter på @itunesfestival

På Instagram är adressen: http://instagram.com/itunesfestival

Apples lansering 9 september officiell

av Peter Pettersson

I dag bekräftade Apple att man planerar ett lanseringevent tisdagen den 9 september.

Lanseringen startar klockan 19 svensk tid och eventet hålls i Flint Center in Cupertino i Silicon Valley, inte långt från Apples huvudkontor.

Inbjudan innehåller bara texten: ”9.9.2014. Wish we could say more”.

 

Iwatch-släppet tvingar konkurrenterna att lansera i förtid

av Peter Pettersson
lg-g-watch_R Nyheten i går att Apple är klart för att lansera sin första smarta klocka i samband med lanseringen av nya Iphone om en och en halv vecka fick konkurrenterna Samsung och Lg att lansera kommande smarta klockor i förtid. Lg var först ut och släppte nyheten om sin LG G Watch R som har en rund skärm, gyroskop, barometer och pulsmätare. Klockan går på Googles nya Android Wear software. Den skulle ha lanserats först nästa vecka i samband med teknikmässan IFA i Berlin. Lg:s lansering tvingade Samsung att göra samma sak. Samsung hade ursprungligen tänkt visa upp sin nya Gear S nästa onsdag då man väntas släppa även nya Galaxy Note 4. Men nu valde man att gå ut med den nyheten redan i går. Gear S har böjd skärm och är försedd med ett 3G-modem vilket innebär att fungerar även utan wifi eller Blietoothuppkoppling. Det ska även gå att ringa med klockan. Gear S har också gps och pulsmätare och är vattentät.

Ny Iphone och Iwatch i september

av Peter Pettersson

Apple planerar att släppa sin smarta klocka/bärbara kroppsnära enhet samtidigt som lanseringen av den senaste modellen/modellerna av Iphone.

Enligt Re/code,en av de mest välrenommerade tekniksajterna, kommer Apple att släppa sin Iwatch i samband med lanseringen av nya telefonmodeller i september.

Just nu pekar allt mot att lanseringen kommer att äga rum den 8 eller 9 september. Om lite drygt två veckor alltså.

Förväntningarna både på nya Iphones och den smarta klocka som bloggvärlden redan döpt till Iwatch, är enorma. Och även på börsen i USA är förväntningarna stora. Apples aktiekurs har stigit ordentligt senaste veckorna.

 

En vecka till Samsungs nya

av Peter Pettersson

På onsdag eftermiddag nästa vecka håller Samsung ett lanseringsevent i Berlin i samband med att den årliga teknik- och vitvarumässan IFA startar.

Exakt vad Samsung kommer att visa upp är inte klart ännu. Men att det blir åtminstone en ny modell av Galaxy Note är säkert.

Det har också talats om ytterligare en ny smartphone.  Det är dock lite olika bud om hur det blir med den saken. De rykten som talade om en ny smartphone kan ha handlat om Galaxy Alpha som redan lanserats.

Fast med tanke på att Galaxy S5 sålt sämre än Samsung hade hoppats och att Apple är på gång med en ny Iphone kanske redan den 8 september, kan det dyka upp ytterligare en smartphone på Samsungs event i Berlin.

Prylbloggen kommer att bevaka på plats i Berlin.

Hackare kan se in i smarta band och klockor

av Peter Pettersson

Symantecs experter går nu ut och varnar för att floden av smarta bärbara prylar ökar risken för att hackare ska komma åt känslig information.

Försäljningen av smarta band för motion, träning och liknande har formligen exploderat under första halvåret i år. Under perioden ökade försäljningen av smarta band med 684 procent jämfört med samma period i fjol, enligt siffror från analysföretaget Canalys.

Symantec har testat ett antal olika smarta band och appar och resultatet var nedslående. Samtliga undersökta enheter och appar gjorde det möjligt att spåra användaren,. En av fem appar skickar användarens information helt utan kryptering. Vissa lagrar och använder även  informationen för marknadsföring.

– Din hälsodata skulle kunna missbrukas av okänd tredje part för oönskad reklam eller utpressning. Det är tydligt att dessa produkter och appar tagits fram utan säkerhet i åtanke, säger Per Hellqvist, säkerhetsexpert på Symantec.

Här hans tips för att förbättra säkerheten:

 • Använd inte samma användarnamn och lösenord för olika konton
 • Stäng av bluetooth-funktionen när den inte behövs
 • Var försiktig med vilken information du delar på sociala medier speciellt var du befinner dig
 • Använd inte appar och tjänster som inte har någon integritetspolicy
 • Se alltid till att du har den senast versionen av en app eller enhet
 • Installera en säkerhets- eller krypteringslösning om möjligt
 • Köp den fulla versionen av produkten istället för den reklamfinansierade

Uber vill ha monopol på taxiresor

av Peter Pettersson

Appen Uber släppte häromdagen sitt så kallade API så att andra utvecklare kan bygga in Ubers tjänster i appar och program.  Det är ju en trevlig gest och bra om man vill ha spridning för det man gör.

För Uber har liksom lanserat sig själv som den tappre lille riddaren i vit rustning som slåss mot alla de stora dumma taxibolagen som vill ha monopol på resor och tjäna alla pengar själva.

Men det finns ett litet aber i Ubers agerande. De utvecklare som vill använda sig av Ubers API tvingas förbinda sig att inte samarbeta med några andra konkurrerande taxibolag eller motsvarande.

Så beter sig en sann monopolist som lite dold under en mantel av coolhet, app och David-mot-Goliat egentligen inte vill annat än att kontrollera världen och tjäna alla pengar själv.

Twitter gör en Facebook – öppnar för reklam

av Peter Pettersson

Twitter kommer att införa en ny funktion där man lägger in främmande innehåll i Twittrares timelines. Det är Twitter som gör urvalet och som användare kan man inte styra vad som kommer in i ens timeline.

Den officiella förklaringen från Twitter är att man ska göra användarens timeline mera relevant och intressant. Men exakt hur de tweets som Twitter lägger in i timelinen kommer att se ut är inte klart. Om det kommer att blir som på Facebook med mängder med irrelevant och störande reklam eller inte är för tidigt att säga

Så här beskriver Twitter förändringarna:
”Additionally, when we identify a Tweet, an account to follow, or other content that’s popular or relevant, we may add it to your timeline. This means you will sometimes see Tweets from accounts you don’t follow. We select each Tweet using a variety of signals, including how popular it is and how people in your network are interacting with it. Our goal is to make your home timeline even more relevant and interesting.”

Men det kanske helt enkelt är så att ”there’s no such thing as a free lunch”.

Uber tar strid med tyska myndigheter

av Peter Pettersson

Uber har överklagat staden Berlins myndigheter beslut att förbjuda tjänsten i staden eftersom Uber inte kan garantera de resandes säkerhet.

Och en tysk domstol har upphävt förbudet i väntan på ett slutligt avgörande. Det kan dröja över en månad innan ett sådant kommer.

Appen Uber är redan en miljardindustri som utnyttjar folk som vill pröva nya sätt att ta sig fram på vägar med samåkning och liknande.  Uber konkurrerar med taxiföretag, men har givetvis inget annat mål än att grundarna och ägarna ska bli rika.

Så den stadens Berlins invändning att Uber måste kunna garantera samma typ av säkerhet som till exempel taxibolag är inte så dum.

Uber å sin sida har rekryterat Barack Obamas tidigare kampanjledare David Plouffe som ansvarig för bolagets policyutveckling.

Sida 1 av 228
 • Tjänstgörande redaktör: Mia Carron
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB