Ny Nexusplatta på gång från Htc

av Peter Pettersson

Htc har skickat ut inbjudningar till ett event i New York den 8 oktober.  Den officiella inbjudan lyder Htc presents Double Exposure.

Med tanke på att Htc bara helt nyligen lanserade smartphonen Desire 820 och i våras kom med nya Htc One M8 är en ny mobil inte det första man tänker på. Även om det inte kan uteslutas.

Däremot gör flera rykten gällande att Htc kommer att lansera nästa 8,9-tums Nexusplatta vid eventet i New York.

Den kan bli en vass konkurrent till Apples nya Ipads som väntas lanseras den 21 oktober.

Nya Ipads 21 oktober

av Peter Pettersson

Enligt flera källor i USA planerar Apple att uppdatera sina Ipads vid ett event den 21 oktober.

Det blir av allt att döma en ny Ipad Air och en ny Ipad Mini. Sannolikt får både den nya A8-processor som sitter i de båda nya Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

I samband med eventet väntas också officiell version av OS/X Yosemite släppas för nedladdning.

Rekordintresse för nya Iphone

av Peter Pettersson

Förhandsbeställningarna av nya Iphone 6 och Iphone 6 Plus har slagit nytt rekord. På 24 timmar bokades fyra miljoner mobiler. I Sverige börjar försäljningen den 26 september och förhandsbokningar går att göra från den 19.

Långa väntetider på Iphone 6

av Peter Pettersson

Iphone 6 och storebror Iphone 6 Plus börjar säljas i Sverige den 26 september. Det går att teckna sig på väntelistor hos Telenor och Telia nu och hos Tre och Tele 2  från den 19 september.

I de länder där Iphone 6-modellerna släpps redan nästa vecka är köerna på väntelistorna redan långa. I USA har efterfrågan så här långt varit större än både för Iphone 5S och 5C förra året och för Iphone 2012. Båda modellerna kommer med IOS8 som släpps för nedladdning den 17 september.

Amerikanska operatörer uppger att väntetiden för Iphone 6 Plus kan komma att bli flera månader för dem som föranmält sig sent.

I kväll gäller det för Apple

av Peter Pettersson

Större satsning från Apples sida har det inte varit på tio år i alla fall. Klockan 19 svensk tid börjar presentationen av Apples nya produkter. Exakt vad är det ingen som vet, men det här är det troligaste:

1. Ny Iphone 6 med 4,7 tumsskärm, 64-bitar A8-processor och kanske upp till 128 GB flashdisk.

2. Troligen en Iphone Air med 5,5 tumsskärm och samma processor och lagring som 6:an

3. Ny Ipad Mini

4. Ny Ipad Air2

5. Iwatch – Smart klocka

6. Healthkit – samlingsappen för allt som har med hälsa och träning att göra i nya IOS 8 med nya partners och funktioner

7. Iwallet – digital plånbok med möjlighet att betala i princip överallt där man tar kort. Det talas om att Apple lyckats etablera samarbete med att tre stora kortbolagen: Visa, Mastercard och American Express.

8. Och kanske ”one more thing”

Prylbloggen är på plats i San Francisco sedan några timmar och kommer att finnas på plats i Flint Center for the Performing Arts i Cupertino från cirka 17 svensk tid. Flint rymmer i standardutförande drygt tre gånger gå mycket folk som Yerba Buena där Apple brukar har Iphonelanseringar. Oräknat den tillbyggnad i tre våningar som Apple gjort vid sidan av Flint Center som ingen ännu riktigt vet vad den ska användas till.

Intresset från media är enormt inför den första stora produktlanseringen som gjorts sedan Steve Jobs avled för snart tre år sedan. Och den första som innehåller produkter som Jobs bara kan ha haft lite eller inget med att göra innan han gick bort.

Så höjer du enkelt säkerheten i Icloud

av Peter Pettersson

De senaste händelserna med kändisar vars Icloudkonton hackats med läkta privata nakenbilder med mera som följd har fått Apples vd Tim Cook att lova att man ska höja säkerheten i Icloud.

Men redan nu kan du enkelt höja säkerheten om du vill med en så kallad tvåstegsverifiering.

Gå in på den här webbadresssen: https://appleid.apple.com/account/home

Klicka på Hantera ditt Apple ID

Sedan är det bara att följa instruktionerna.

Du får ett sms till din mobil och sedan kan du välja om du vill lägga till fler enheter som kan användas för att verifiera din användning av ditt Apple-ID.

När du väl genomfört den processsen finns inga säkerhetsfrågor du behöver komma ihåg eller som andra kan gissa sig till. Det är bara du som kan nollställa ditt lösenord. Om du glömmer lösenordet kan du nollställa det med en tillförlitlig enhet och din återställningsnyckel.Om du har aktiverat tvåstegsverifiering kommer du alltid att behöva två av följande för att hantera ditt Apple-ID:

• ditt lösenord
•en tillförlitlig enhet
•din återställningsnyckel

Om du glömmer lösenordet behöver du din återställningsnyckel och en tillförlitlig enhet för att nollställa det.
Apple kan inte nollställa ditt lösenord åt dig.

 

 

 

Apples Event kommer att streamas live

av Peter Pettersson

Presentationen av nya Apple-produkter med start klockan 19 på tisdag kväll ser ut att bli större än på länge. På hemsidan har Apple en nedräkning till eventet och man kommer också att sända presentationen live till ios- och Apple-tv samt till Macar med Itunes.

 

Apple tillbakavisar Icloud-hack

av Peter Pettersson

Apple säger i ett uttalande att de kändiskonton som någon/några kommit och på så sätt fått tillgång till privata bilder på kändisar inte berodde på säkerhetsbrister i Icloud eller i appen Find my Iphone.

Men samtidigt ändrade Apple säkerhetsnivån på Find my Iphone genom att sätta en maxgräns på hur många gånger man kan skriva in fel lösenord. En sådan fanns inte längre.

Apple hävdar dock att det inte spelat någon roll i hackningarna av kändisarnas konton

 

Sida 1 av 230
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB