Startsida / Inlägg

Blyertspenna funkar på Acers surfplatta

av Peter Pettersson
Fullsatt med mediafolk från hela världen
Fullsatt med mediafolk från hela världen

Acer satsar över hela linjen.
Allt från smarta band till storskärmar och gamingdatorer.
– Vi säljer 100 000 produkter om dagen året runt och siktar på att öka ännu mer, säger Jason Chen, VD för Acer.

NEW YORK
Taiwanesiska Acer har sedan några år valt att samla inbjudna media från hela världen i New York för att visa upp sitt kommande produktsortiment. Det som visades på 68:e våningen i 4 World Trade Center på Manhattan är produkter som kommer att dyka upp i de svenska butikerna efter sommaren.

Acer är sedan flera år en av de ledande leverantörerna på den svenska marknaden när det gäller billigare surfplattor och datorer. Men bolaget tillverkar det mesta inom konsument- och företagsmarknaden när det gäller skärmar, datorer, surfplattor, smarta mobiler och bärbar elektronik som smarta träningsband.

Allt finns inte på den svenska marknaden. Och alla de produkter som visades upp i dag kommer inte att komma heller. Åtminstone inte i närtid.
Det gäller till exempel den 5,5-tumsmobilen Liquid X2 som försetts med ett 4000mAh-batteri.

Hybrid av surfplatta och bärbar
Hybrid av surfplatta och bärbar

Redan tidigare har Acer satsat på hybriddatorer baserade på Microsofts Windows. Och bland de nya produkter som kommer till hösten finns flera nya hybrider med bra prestanda som dessutom börjar komma ned i pris. Hittills har priserna för hybriderna varit så höga att de nästan bara lockat kunder på företagsmarknaden.

Men nya tiotummaren Acer Switch 10 kommer att kosta runt 4 500 kronor när den landar i Sverige. Och det är nog ett pris som även många vanliga konsumenter kan tänkas betala för en kombinerad bärbar dator och surfplatta med bra prestanda.

Blyertspenna funkar på Acers nya skolplatta
Blyertspenna funkar på Acers nya skolplatta

På surfplattesidan var den nya skolplattan Iconia One 10 den mest intressanta nyheten. En snabb, enkel platta riktad mot skolorna som man också kan skriva på med en vanlig blyertspenna. Kul grej och säkert också användbar i undervisningen.

Parallellt med satsningen på Microsofts Windows fortsätter Acer att bygga Chromebooks som använder sig av Googles operativsystem Chrome. I dag visade Acer bland annat upp en 15-tums Chromebook byggd runt en Intel i5-processor. Om den kommer till Sverige är dock inte klart.

Kraftfull gamingdator i Acers Predator-serie
Kraftfull gamingdator i Acers Predator-serie

Dessutom gör Acer nu en rejäl satsning på gamingmarknaden med nya serien Predator som kommer både som stationära och kraftfulla bärbara datorer. Oklart om den kommer till Sverige. Det blir intressant att se hur gamingkunderna reagerar på den. Många av dem brukar vilja ha egna specialbyggen och är inte så lockade av färdigkomponerade maskiner från fabrik.

Acer lanserade tre nya smarta band i Liquid-serien
Acer lanserade tre nya smarta band i Liquid-serien

Bärbart eller wearables har kommit starkt senaste året. Ännu har Acer inte smart klocka, men man uppges arbeta på en sådan. Däremot visade man upp tre nya smarta band i Liquid Leap-serien som kan användas för att hålla koll på träningsresultat, puls och form.

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB