Startsida / Inlägg

Bara en ny Samsung-mobil släpps i Sverige

av Peter Pettersson
galaxys6edgeplus

Det blev som väntat två nya telefoner på Samsungs Unpacked-event i kväll.
En ny Note 5 och en större 5,7-tums Galaxy S6 edge+.
Men Note 5 kommer till en början bara att finnas i Usa och i Asien.

Läckorna har varit många. Så någon direkt överraskning blev det inte när Samsung presenterade två nya stora mobiler på sitt Unpacked-event som hölls samtidigt i New York och i London. En ny uppfräschad Note hör närmast till årstiden. De senaste åren har nya Note presenterats i Berlin i samband med Ifa-mässan i början av september.

Men, Samsungs mobildivision har haft det motigt i snart två år. Efter de stora framgångarna med Galaxy SIII har varken S4, S5 eller S6 infriat förväntningarna. Istället har ärkerivalen Apple tagit en allt större andel av marknaden för premiumtelefoner.

Förra året släpptes Galaxy Note 4 en dryg vecka innan Apple lanserade på Iphone 6 och Iphone 6 Plus och Apple Watch. Inte bra för en ny mobilmodell som istället för fokus i media hamnade i skymundan för Apples nyheter.

Trots att Samsung var en av pionjärerna med stora mobiler, eller phablets som de kallas, har man låtit Note-serien ta hand om det segmentet. Och man fortsatta med det när de nya Galaxy S6-modellerna lanserades i våras. Trots att Apple uppenbarligen hade stora försäljningsframgångar med Iphone 6 Plus som har en 5,5-tumsskärm.

Men nu kommer Samsung med en uppförstorad version av Galaxy S6 edge. Som döpts till edge+.

Det är främst med den man tänker möta Iphone 6 Plus på marknaden. För nya Note 5 kommer än så länge bara att säljas i Usa och i Asien. Om och när det kommer till Sverige är inte klart. Nya Galaxy S6 edge+ ska dock finnas i de svenska butikerna 4 september.

Samsung Galaxy S6 edge+ är försedd med en Quad 2.1 GHz + Quad 1.5 GHz och 4GB RAM-minne samt 32/64GB internminne. Den har en 5.7-tums Quad HD (2560×1440) Super AMOLED Dual edge-skärm (upplösningen är 518ppi). Den kommer med Android 5.1 Lollipop. Galaxy S6 edge+ kommer i färgerna Gold Platinum, Black Sapphire, White Pearl och Silver Titanium.

Priserna blir förhållandevis höga: Galaxy S6 edge+ (32GB) , 7 990 kronor och för Galaxy S6 edge+ (64GB), 8 990 kronor.

  • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB