Startsida / Inlägg

Galaxy S8 får supervideo från Sony

av Peter Pettersson

Samsungs kommande toppmobil Galaxy S8 som lanseras formellt den 29 mars kommer att få en 12 MP och en 8 MP kamera för selifes samt en 3,7 MP RGB-kamera för irisigenkänning för att låsa upp mobilen med ögonen. En teknik som också fanns i Galaxy Note 7 som drogs in på grund av problem med batterierna som ledde till bränder och överhettning.

Galaxykameran kommer att vara kapabel att filma slowmotionvideo i upp till 1000 fps. Kameran i Galaxy S8 kommer från Sony som redan i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet på februari visade upp samma teknik i nya toppmodellen Xperia XZ.

Även Apple köper kameramoduler till sina mobiler från Sony. Så det är rimligt att anta att en variant av samma teknik dyker upp även i den kommande Iphone 8 som väntas lanseras i september.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in i vårt inloggningssystem SPiD. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Du kan läsa mer om vårt inloggningssystem här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB