Startsida / Inlägg

Facebook hoppas på billiga VR-glasögon

av Peter Pettersson

I ett försök att få Facebooks användare att ta till sig VR-tekniken har bolaget meddelat att det Facebookägda Occulus ska ta fram en ny typ av VR-glasögon som inte ska kosta skjortan, eller som Occulus Rift kräva en dator med avancerat grafikkort för en 15-20 000 för att fungera.

Fråga är dock om det är på konsumentmarknaden VR kommer att slå. Jag är tveksam. VR kan drabbas av precis samma problem som 3D-tv gjorde. Det är asocialt att sitta med VR-glasögon på sig. Därför är den tid vanligt folk kan ägna åt det troligen ganska begränsad.

Dessutom är VR-upplevelsen på Occulus dyra Riftutrustning inte mer än OK. Inte fantastisk. Så jag misstänker att lågprisversionen riskerar att bli snäppet sämre. Och det lär inte räcka för att få fart på VR till konsumenter.

VR för utbildning, sjukvård, och olika företagslösningar är däremot något helt annat.

Kommentarer

  • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
  • Redaktionschef: Håkan Andreasson
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB