Startsida / Inlägg

Apples utbildning i apputveckling populär i Europa

av Peter Pettersson
Everyone-Can-Code_EU_students-Harlow-college_20170118

70 högskolor och universitet runt om i Europa har infört Apples Alla kan koda. Det är ett program som Apple har utvecklat för att alla ska kunna lära sig bygga mobilappar. Dessa högskolor och universitet inför Apples kurs App Development with Swift, för att skapa möjligheter för alla studenter och ge dem färdigheter som behövs för ett yrkesliv i appekonomin.

Utbildningsinstitutioner i Sverige, Danmark, Norge, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna, Österrike, Belgien, Tjeckien, Irland, Luxemburg, Polen och Portugal erbjuder App Development with Swift för att förbereda studenterna för en framtid inom apputveckling. Den ettåriga kursen har utformats av Apples ingenjörer och utbildare för att studenter ska lära sig koda och designa appar, oavsett bakgrund och kunskapsnivå.

I Sverige ges utbildningen för närvarande på:
• Malmö stad, Stenkulaskolan
• Botkyrka, Xenter Tumba (xenter.se)
• Visby Gymnasium

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB