Startsida / Inlägg

ZTE ett steg från nedläggning

av Peter Pettersson

Den kinesiska Shenzen-baserade mobil-, surfplatte- och modem-/routertillverkaren ZTE, stoppar sin verksamhet. Bakgrunden till stoppet är det sjuåriga förbud som det amerikanska handelsdepartementet införde i april, som förbjuder företag att sälja vissa typer av amerikanska komponenter och viss typ av amerikansk mjukvara till ZTE.

ZTE:s ledning försöker få det amerikanska förbudet hävt. Om det inte lyckas kan en nedläggning av företaget vara enda alternativet. I ett pressmeddelande uppger ZTE:s ledning att företaget för närvarande har tillräckliga finansiella reserver för att inte behöva ställa in betalningarna.

 

 

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in i vårt inloggningssystem SPiD. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Du kan läsa mer om vårt inloggningssystem här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB