Startsida / Inlägg

Helgsnacksen din fysik kommer älska

av thomasskoglund

Om du tillhör skaran människor som just nu rider igenom ytterligare en söndag med sockerångest efter att ha konsumerat din egen kroppsvikt i lösviktsgodis, minns då denna stund. Här kommer nämligen fem enkla, nyttiga och snabba snacks du kan avnjuta med gott samvete.

 

 

Lyckades helgens tilltugg inte riktigt gå i hälsans tecken? Misströsta ej. Här kommer snacksrecepten din fysik längtat efter.
Lyckades helgens tilltugg inte riktigt gå i hälsans tecken? Misströsta ej. Här nedan presenteras snacksrecepten din fysik längtat efter.

 

 

 

Vattenmelonisglass

– Valfri mängd Vattenmelon
– Glasspinnar

 

Skär vattenmelonen i portionsstorlekar formade likt trekanter och skär en skåra i dess skal med en vass kniv. Tryck in en glasspinne och låt vila i frysen i minst en timme.
Tag ut ur frysen 5 minuter innan servering.

 

a557e69079e626af44f65275a77b8066

 

 

 

Rotfruktschips

– Rotfrukter (palsternacka, rödbeta, morot)
– Rapsolja
– Salt

 

Skär rotfrukterna i riktigt tunna skivor (gärna med osthyvel). Ringla sedan lite oliv- eller rapsolja över rotfrukterna innan du avslutningsvis toppar med flingsalt.
Tillaga allt i en långpanna placerad i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20-40 minuter. Vänd de ofta och ha koll!

 

Byt ut dina gamla chips mot denna rotfruktsvariant - din sommarform kommer tacka dig.
Byt ut dina gamla chips mot denna rotfruktsvariant – din sommarform kommer tacka dig.

 

 

 

Hemmagjorda chokladbollar

– 8 dadlar
– Kakao

 

Mixa ingredienser i en mixer och forma den släta massan till små utsökta chokladbollar. Toppa det hela genom att sila över ytterligare ett tunt lager kakao.

 

 

 

Grönsaker med hemmagjord dipröra (jo – det är gott!)

– 2 stora morötter i smala stavar
– ½ gurka skuren i 10 cm långa klyftor

 

Sås:
1 dl kvarg 1 %
2 msk lättmajonnäs
½ dl turkisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
2 msk ajvar relish
½–1 tsk sambal oelek
1 msk finskuren gräslök
1 msk hackad bladpersilja

 

Rör ihop såsen och låt den stå svalt i minst ½ timme innan servering för bästa smak. Steg 2? – dippa loss!

 

pexels-photo-25566

 

 

 

Sötpotatischips

– Sötpotatis
– Salt
– Olivolja

 

Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt och placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Placera potatisen på plåten, ringla på lite olivolja och strö över flingsalt. Ungrosta chipsen i 175 grader till gyllenbrun färg (cirka 20-30 minuter). Avnjut.

 

0081
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB