Startsida / Inlägg

”Godisklubborna” du kan frossa i hela veckan!

av thomasskoglund

Trånar du redan efter helgens lördagsgodis? Inled då veckan med nyttigt godispyssel och avnjut dessa frukt- och bärklubbor med gott samvete. En garanterad promenadseger för såväl söndertjatade småbarnsföräldrar som godissugna träningsentusiaster.

 

 

Äntligen kan du skapa enkla och nyttiga klubbor i just dina favoritsmaker.
Äntligen kan du skapa enkla och nyttiga klubbor i just dina favoritsmaker.

 

 

För dig som arbetar stenhårt med träningskaraktären och selektivt väljer dina godistillfällen är följande go’ bitar en given hit. Med mängder av variationsmöjligheter och receptets naturliga råvaror kan du låta fantasin flöda fritt, samtidigt som du ges total inblick i vad du stoppar i dig.

 

 

 

Skapa dina egna favoriter

När det kommer till klubbornas smaksättning finns inga gränser. Jag gick loss med min sommarfavorit – jordgubbe, men alla typer av frukt och bär som kan mixas till krämig purékonsistens fungerar toppen.
Om du väljer att använda dig av något surare bär kan en mogen banan tillsättas för ökad naturlig sötma.

 

Smakexempel (som givetvis kan kombineras i oändlighet)
✓ Mango
✓ Jordgubbe
✓ Blåbär
✓ Hallon
✓ Banan
✓ Äpplepuré (finns både ekologisk och sockerfri i välsorterade butiker)
Exempel på smaksättningar för ytterligare variation
✓ Kanel
✓ Chili
✓ Kardemumma
✓ Kokos

 

Strunta i att tillsätta raffinerat socker och använd dig av en mogen banan för för ökad naturlig sötma.
Hitta just dina smakfavoriter och strunta i att tillsätta raffinerat socker. Använd dig istället av mogna bananer för ökad naturlig sötma.

 

 

Nyttiga frukt- och bärklubbor

 

Du behöver

  • 500 gram bär eller frukt
  • 1 mogen banan (valfritt)
  • Stavmixer / Blender
  • Varmluftsugn
  • Grillspett

 

Så gör du:

✓ Mixa frukt och bär till slät puré
✓ Placera ut de avklippta grillspetten på en bakplåtsklädd ugnsplåt
✓ Häll purén i lagom stora klubbstorlekar på varje grillspett
✓ Ställ ugnen på 59 grader varmluft och skjutsa in plåten. Var noga med att placera en stekspade (eller liknande) i springan så att ugnens lucka förblir lite öppen under hela tillagningstiden.
✓ Låt klubborna ugnstorka i 9-12 timmar.
✓ Låt svalna och avnjut!

 

  • Tjänstgörande redaktör: Joakim Magnå
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Håkan Andreasson
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB