Startsida / Inlägg

Dalen kokar under ytan!

av Sanna Lundell

Först idag, Dalens näst sista dag, inser vi vilket geni Gustav Fridolin var när han jämförde den euforiska stämningen här med Hultfredsfestivalen. Men om vi oroar oss för om Hultsfred kommer lägga ner igen eller huruvida Peace & Love kommer att återuppstå kan vi lugnt sippa på vårt sista glas rosé med insikten om att Almedalsveckan åter kommer att stånda 2014.

Så länge Visbys politiska kaffekokare förblir pr-branschens viktigaste vecka under året så kommer vi få fortsätta att vara med i denna inkomstinbringande såpaopera. Visst, det har klagats och jämrats en del över den homogena samling vit övre medelklass som agerat både manusförfattare, statister och huvudrollsinnehavarna här under veckan, ändå är det svårt att låta bli att känna sig som en del av…ska vi säga Sverige.

Vi tycker oss också kunna skönja en ny våg i Dalen! Var så säkra, vi siar att de nya kreatörerna, det nya unga Sverige snart kommer att ta över. Det kokar nämligen under ytan, utanför de givna vattenhålen. Bland gräsrötterna. Vi har yogat, dansat lunchbeat, roséat, inspirerat, pratat hållbarhet, skrattat oss halvt fördärvade, TEDx’at och debatterat med Navid, Hamid, Nadia och Ashkan. Unga, upcomings som brinner mer på fem dagar här än vad Reinfeldt och Annie Lööf tillsammans.

Vi har bara en invändning just nu och det är längden på spektaklet. Ett tips från oss som levt som om det inte finns någon morgondag är att korta jippot med en si så där två dagar. Vad finns det för värdighet i att Annie Lööf får ta ännu ett nederlag när hon tvingas inse att intresset för kvällens tal är så ljummet att hon bestämmer sig för att tala 15.00 i stället för 19.00 som traditionen bjuder. Det fick oss att inse att  vi att Almedalsveckan är över redan ett dygn innan den sista talaren har talat.

Dagens upplevelse: Sitt med Dawit! I dag var det Sannas tur att under 15 minuter låsas i ett dovt, ensamt, svettigt, klaustrofobiskt mörker. Omöjligt att inte engagera sig och kräva att Dawit släpps fri!

bild

Modespaning: Almedalen är inte direkt synonymt med mode. Snarare en stor superful mix av Dressman-kostymer, fotriktiga sandaler och storblommigt. Därför kastade vi oss över den här snygga tröjan med det snyggaste budskapet!

bild
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB