Startsida / Inlägg

Vadat i mental gyttja

av Sanna Lundell

de senaste dagarna.

Försöker smälta att de fick 13 procent. Kan inte, orkar inte, är för chockad för att frammana kämparglöd nog att stolt ansluta mig till de 87 procenten som gillar olika, som värnar asylrätten, som förstår att Sverige blir rikare av invandring och mångkultur och blicka framåt. Än.

 

Jag måste liksom förstå att detta är verklighet. Och begripa varför.

Den här texten av en nybliven SD-väljare gjorde att det klarnade en del. Konkreta problem som de andra partierna inte lyckats lösa. Den vanliga människans yrke och liv som sjabblats bort i ett alliansstyrt Sverige.

Jag förstår också att Jimmie Åkesson och SD är skickliga retoriker som lyckats ”omdefiniera” begreppet rasism i sitt partiprogram. De har lagt till meningar som döljer vad de egentligen står för och gör det svårt för för gemene man att se rasismen, nationalismen och antifeminismen som de facto genomsyrar hela deras politik. De har med lögner maskerat sina verkliga åsikter och ställningstaganden för att framstå som ett gäng liberala humanister som ändå värnar den ”lilla” ”vanliga” människan. De kör så hårt och öppet med dubbelmoral att inte ens en flodhäst kan missa det.  Här är bara ett exempel på SD´s ”ulv i fårakläder”-stil:

I SD´s partiprogram står nu till exempel att läsa:  Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund.

I själva verket är SD kritiska till hela FN. Så här skrev Kent Ekeroth i ett blogginlägg för några år sedan: ”FN är passé. Det är en kolossal byråkrati, kapad av diverse diktaturer och islamistiska stater; korrupt, ineffektiv och rent av kontraproduktiv. Släng den organisationen på soptippen – skapa något nytt där endast ria demokratier får ingå.”

Börjar man läsa på lite, så ser man att hela SD består av den här typen av motsägelser och dubbla budskap. Jimmie lyckades också mer än väl med konststycket att få folk att på ett ”mänskligt” sätt tro att det är Sveriges alltför generösa invandring (han kallar det ”massinvandring” och att den är ett allvarligt hot mot den svenska nationen) som har ätit upp vår välfärd. Att det är en gigantisk hop arbetslösa invandrare som inte är intresserade av att assimileras som lever gott på svenskens hårt hoparbetade skattekronor. De onda och de goda. Invandrarna och svenskarna. Årets största lögn. Och så många gick på den.

Fuck supervalet  2014.

I morgon blir jag student på Teologiska Högskolan. ”Att möta människor i kris” heter kursen, och det ska bli så sjukt intressant. Förhoppningsvis tar jag också mina resttentor under hösten och kan plocka ut min filmag. Då ska jag ha fest.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB