Startsida / Inlägg

Nyttigare julgodis – saffransbountys!

av Annika Sjöö

Dessa små läckerbitar är verkligen mina favoriter så här i juletider! M.Å.S.T.E prövas!!!

Du behöver:
3 msk kokosolja
1 dl sukrin
2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde funkar utmärkt)
200 g riven kokos
1 pkt saffran, 0.5 g
200 g mörk choklad 70-80%

1. Smält sukrin och kokosolja i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, kokos, saffran och rör ihop allt.
3. Ställ kallt i 1 timme.
4. Forma degen till små bitar och ställ i frysen i 1 timme.
5. Bryt chokladen och smält i ett vattenbad.
6. Doppa bitarna i chokladen och förvara i kylen.

Grundreceptet är ifrån min kära vän Ulrika Davidsson och du kan även göra dessa utan saffran om så önskas!

Kram Annik

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB