Startsida / Inlägg

Paleo äppelpaj med cashewgrädde!

av Annika Sjöö
20130528-075316.jpg

Hej!

I skrivandets stund funderar jag på om man skriver äppelpaj eller äpplepaj Vet ni?

Vad det än heter så gjorde jag i alla fall en väldigt god sådan häromdagen!
Vill du pröva? Receptet kommer här:

2 goda äpplen (röda eller gröna)
1,5 dl hasselnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk bakpulver
Ca 2 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en paj eller bakform med lite kokosolja. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Lägg dem i formen. Strö över kanel.
Blanda övriga ingredienser till en kletig massa och smula över äpplena.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Ha koll på att det inte bränns vid på toppen. Flytta isf formen längre ner i ugnen!

Servera med cashewgrädde som du gör så här:

2,5 dl cashewnötter
2 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
4 dadlar
(hittade grundreceptet på cashewgrädde hos Erika Palmkrants Azis)

Mixa nötterna till ett mjöl. Häll i vattnet och mixa igen. Tillsätt vaniljpulver och dadlar och mixa ordentligt. Häll upp grädden i en skål och ställ in i kylen ca 30 min.

Mums mums!

Kram Annika

Kategorier Dessert, Recept | Kommentarer
Taggar äppelpaj, Paleo

Kommentarer

  • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Håkan Andreasson
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB