Uppgifter: Så mycket kostar det att köpa Ronaldo

Flertalet samstämmiga uppgifter i Europa gör gällande att Cristiano Ronaldo vill lämna Real Madrid och Spanien på grund av anklagelserna om skatteflykt.

Paris Saint-Germain och Manchester United har nämnts som de främsta kandidaterna att värva den portugisiske superstjärnan. Men vad skulle ett sådant köp egentligen kosta?

The Telegraph påstår sig ha svaret. Enligt tidningen behöver prislappen inte skena i väg till samma nivå som den påstådda utköpsklausulen som uppges ligga på den sanslösa summan en miljard euro, alltså knappt tio miljarder kronor.

Nej, The Telegraph skriver i stället att Ronaldos rådgivare har meddelat klubbar runt om i Europa att kostnaden för 32-åringen är ett budgetpris i sammanhanget: 150 miljoner euro, det vill säga 1,5 miljarder – vilket förvisso skulle vara en rekorddyr summa i fotbollsvärlden.

Samma tidning rapporterar att även Inter kan vara intresserat och att Ronaldo inte har för avsikt att lämna Europa för spel i MLS eller kinesiska ligan.

Den dyraste spelarövergången hittills var när Paul Pogba förra sommaren lämnade Juventus för Manchester United för runt 1,1 miljarder kronor.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Milan Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier