Startsida / Inlägg

Världspremiär i Stockholm för Transdermas nya serum – O

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

 

Transdermas nya Serum O innehåler en ny ingrediens som det svenska företaget är först att stoppa i en hudvårdsprodukt. PQQ (pyrrolokinolinkinon) som sätter fart på cellens kärnkraftverk. mitokondrierna
Transdermas nya Serum O innehåler en ny ingrediens som det svenska företaget är först att stoppa i en hudvårdsprodukt. PQQ (pyrrolokinolinkinon) som sätter fart på cellens kärnkraftverk. mitokondrierna

USA har Dr Perricone, Dr Gross, Dr Murad och Dr Brandt (som gick ur tiden nyligen) Sverige har Dr Alvin Ronlan. Sverige har en väldigt unik produktutvecklare i Pro Bios Laboratories som startades av Ron och hans fru Graziella Ronlan för mer än tio år sedan. Märket Transderma Skin Care flög upp som en raket på den japanska beautyhimlen när de två första serumen släpptes och jag var en av de första skönhetsjournalisterna att upptäcka märkets för ett tiotals år sedan. A- och C -serumet kom först och nu börjar märket presentera sig inför allt fler i övriga världen. Det är inte så konstigt för serumen håller hög kvalité, ger synbara resultat och innehåller inte en massa onödigt bös.

Svensk/danske läkare Alvin Ronlan står bakom forskningen av Transdermas produkter.
Svensk/danske läkare Alvin Ronlan står bakom forskningen av Transdermas produkter.

 

Nu släpper Transderma sitt femte serum. Och det gör paret med en världspremiär på Grand Hotell för någon vecka sedan. Transderma – O. Med b-vitaminer och rymdstoftet PQQ (pyrrolokinolinkinon) som utvinns ur fermenterade bönor.

 

”Det är ett svenskt hudvårdsmärke produktutvecklat i Sverige, därför är det självklart för oss att vi väljer att släppa det i Sverige det första vi gör”, förklarar Graziella Ronlan som marknadsför Transderma i samband med världspremiären på Grand Hotel i Stockholm.

 

Transdermas olika serum är kända för att penetrera djupt ner i huden, därav namnet Transderma

Skärmavbild 2015-11-27 kl. 17.24.58

”I det nya serumet finns det en substans som kallas Bio-PQQ och det är första gången som det används i hudvård. Det är ett ämne som egentligen finns i alla organismer och som är livsnödvändigt för cellens mitokondrier och fortlevnad. Bio-PQQ är en substans som boostar huden och som lämpar sig särkilt för lite åldrad hy som får ny energi av det här ämnet. Även inflammationer i huden dämpas”, förklarar Dr Alvin Ronlan när jag möter honom på Grand Hotel.

Jag har hunnit testa serumet i drygt två veckor och det har en rik konsistens som först lägger sig på ytan, men redan efter någon minut är fullt absorberad. Huden känns återfuktad och stärkt av serumet.

Forskare har alldeles nyligen upptäckt sättet att öka mitokondriefunktionen nämligen genom att tillföra PQQ (pyrrolokinolinkinon). PQQ skyddar nämligen mitokondrier från oxidativ stress och främjar spontan ökning av nya mitokondrier, en process som kallas mitokondriell biogenes. Det finns en hel del forskning som stöder PQQ:s förmåga att sätta igång våra mitokondrier. Specifikt visar forskning att ämnet kan:

  • Öka den mitokondriella densiteten vilket ger mer energi
  • Minska inflammation
  • Öka ämnesomsättningen
  • Motverka oxidativ stress

Ett av de livsmedel med hög grad PQQ är ”natto”, fermenterade sojabönor. Och Transderma tar sin PQQ från ett japanskt laboratorium.

Marie Serneholt frontar Transdermas kampanj
Marie Serneholt frontar Transdermas kampanj

In English: The Swedish brand Transderma launched their fifth serum in Sweden, Stockholm at Grand Hotel. Transderma- O.

Transderma O – Released 2015. New optimal booster serum to energize, revive, and renew skin.
Transderma C – The regenerative and anti-oxidant power of Vitamin C for firm, lustrous skin.
Transderma A – Deep-absorbing retinol & vitamin E night serum to reduce appearance of fine lines & wrinkles.
Transderma M – A rich moisturizing serum for all skin types, particularly well suited for dry and sensitive skin.
Transderma R – Award-winning serum with trans-resveratrol and piceid for an even-toned appearance.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB