Startsida / Inlägg

Mitt liv på vägarna

av Fredrik Paulún

Jag har föreläst i tjugo år om hur man ska äta för att må och prestera bra. När jag ser tillbaka på min föreläsningskarriär kan jag bara konstatera att det hittills blivit nästan 2000 föreläsningar både i Sverige och utomlands, och jag har haft en total publik på ett par hundra tusen personer. Det är svårt att veta exakt hur många som lyssnat men det borde vara ca 100 personer per föreläsning i snitt. Jag har haft allt från 2 till 5000 åhörare! Det minsta antalet var på ett gym där man glömt att annonsera min närvaro, men jag hittade två små damer som satt och fikade och föreläsningen var igång.

Tack vare föreläsningarna har jag haft förmånen att se alla större och de flesta mellanstora städer i Sverige. Dessutom har jag fått besöka ett mycket stort antal småstäder och idag var turen kommen till Lycksele. Den lokala ICA Supermarketen hade bjudit in mig och det var mycket trevligt med intresserade och uppsluppna deltagare. Jag vet inte hur många mil det blivit på vägarna, hur många hyrbilar jag haft och hur många hotellnätter det blivit, men jag är glad för alla upplevelser detta gett mig. Jag har sett så mycket och träffat så mycket folk att jag anser mig ha ganska bra koll på vilket land jag lever i. Framöver kommer jag berätta anekdoter om märkliga föreläsningar (t ex för livstidsdömda fångar på Kumla) eller fantastiska upplevelser (som när jag föreläste för 5000 pers i Scandinavium i Göteborg).

Generellt har föreläsningarna dessutom varit ett fantastiskt verktyg för att lära mig vad folk vill veta mer om, och därför har jag fått massor av uppslag till artiklar, böcker och frågespalter. Dessutom har det varit ett sätt att försörja sig, men det är en mycket oregelbunden inkomst. Jag minns bankkrisen 2008 då det tog totalt stopp i bokningarna och jag hade helt enkelt knappt några uppdrag på ett par år. Som tur är har jag möjligheten att skriva böcker och vid det laget hade även mina livsmedel börjat generera en viss inkomst. Jag överlevde således den perioden, men är ödmjuk inför det faktum att man måste ha flera ben att stå på som egen företagare för att vara någorlunda trygg. Hur som helst, hurra för Lycksele!

10711038_789111657778094_9133596031001041693_n (2)

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB