Startsida / Inlägg

Stek din sallad!

av Fredrik Paulún
10704185_791737410848852_1977211071416433512_n Ibland är det svårt att hinna slänga ihop en sallad med gröna blad, olivolja, vinäger och örtsalt. Framför allt kan det vara svårt att hinna äta den, så hur gör man då för att få i sig dessa livgivande grönsaker på ett snabbt och gott sätt? Jo, jag brukar ofta slänga ner 50-100 gram gröna blad när jag gör grytor och såser, t ex thaigryta eller köttfärssås. Det funkar också i många soppor och du höjer inte bara innehållet av antioxidanter, folsyra, karotenoider och kalium. Det gör också rätten så mycket godare. Prova, du kommer inte att bli besviken. Dessutom ökar näringsupptaget från bladen när de värms upp eftersom du lättare bryter ner dem. Så länge du inte hettar upp bladen extremt mycket behålls också näringen i dem. Ovan ser du salladen innan den gottar till sig i värmen, denna gång i en thaigryta och nedan ser du det färdiga resultatet.10592718_791737624182164_6064984944982028957_n
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB