Startsida / Inlägg

Lägre risk för diabetes typ 2 för frukostätare

av Fredrik Paulún

Vi vet sedan tidigare att personer som äter frukost i genomsnitt väger mindre än de som hoppar över den. Äter man inte frukost rubbar man energibalansen över hela dagen och äter mer till lunch, mellanmål och middag. När dagen väl är över har man därför konsumerat fler kalorier än om man grundat med en bra frukost. Sannolikt blir valen inte heller lika medvetna eftersom man är hungrig och lider av energibrist så det borde vara så att frukost skyddar mot andra problem. Walter Willett och hans forskargrupp på Harvard har visat att det är 21% högre risk att drabbas av diabetes typ 2 om de skippar frukost. Se  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22456660 för mer info.

Eftersom vi är väldigt konservativa när det gäller vad vi äter till frukost är detta dagens viktigaste mål. Det kommer ju tillbaka igen och igen och igen och bildar en stor del av ditt totala matintag under ett år.

10615576_816890751666851_597723538066661019_n

 

 

Kommentarer

  • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
  • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
  • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Håkan Andreasson
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB