Platinum Games gör spel av Nickelodeon-serie

av Jonas Högberg

Känner du till ”The legend of Korra”? Det är en populär Nickelodeon-serie som nu blir spel. Och det är inte vilken spelstudio som helst som ligger bakom – det är Platinum Games. Och visst tycks ”Bayonetta”-utvecklaren bjuda på en del sprudlande strider även denna gång. Den bleka estetiken lämnar dock mycket att önska.

”The legend of Korra” släpps till Playstation 3, Playstation 4, pc, Xbox 360 och Xbox One under hösten.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Mästerliga svenska spelstudion Simogo släpper nytt

av Jonas Högberg

Simogo Games. Jag vet inte om det finns något annat svenskt spelföretag som jag förknippar så starkt med kvalité, konstnärskap och kuriösa idéer. Fjolårets fullträffar, ”Year walk” och ”Device 6”, är två av de bästa spel jag någonsin spelat.

Och nu är det alltså dags för nästa spel. Det heter ”The sailor’s dream” och handlar om att utforska ett drömskt hav och ett gäng mystiska öar. Den här gången kommer det inte att finnas några pussel överhuvudtaget, istället kommer den något diffusa handlingen att ta all uppmärksamhet i anspråk.

Simogo säger på sin blogg att man inspirerats av böcker, radiopjäser och musikaler, och att vissa delar av spelet är icke-linjära. Återstår att se om ”The sailor’s dream” är lika innovationsrikt som ”Year walk” och ”Device 6”.

”The sailor’s dream” släpps till Ipad och Iphone någon gång under 2014.

Kategorier ipad, iphone | Kommentarer

Så här ser nya Sherlock Holmes-spelet ut

av Jonas Högberg

”Sherlock Holmes: Crimes and punishments” kryper närmare sin release. Ovan ser du 20 minuter imponerande gameplay från spelet. Jag blir väldigt, väldigt sugen på att få leka detektiv.

”Sherlock Holmes: Crimes and punishments” släpps till pc, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 2 september.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, wii u | Kommentarer

Bioware gör skräckspel

av Jonas Högberg

Bioware, som ju är mest kända för sina fina rollspel, har ett skräckspel i pipelinen. Vad spelet heter eller vad det handlar om vet vi inte än, men antagligen kommer Bioware avslöja dessa detaljer på spelmässan i Köln i augusti. Ovan ser du den mystiska teasertrailern.

”Destiny” och sju snygga vyer

av Jonas Högberg

Du är antagligen redan upptagen med att spela ”Destiny”-betan. Om inte bör du kolla in filmen ovan som visar upp de sju skönaste vyerna från spelet.

Och när du busvisslat klart bör du läsa vår förtitt av spelet här.

”Destiny” släpps till Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 9 september.

Kategorier 360, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Oro för ”Mighty no. 9”?

av Jonas Högberg

”Mega Man”-inspirerade plattformaren ”Mighty no. 9” har fått en ny trailer – och ett nytt utseende. Tyvärr ser den nya estetiska stilen fruktansvärt trist ut. Förhoppningsvis hinner Keiji Inafune och company ändra sig ännu en gång.

”Mighty no. 9” släpps till Linux, Nintendo 3DS, Mac, pc, Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, Xbox 360, Xbox One och Wii U april 2015.

Känslor och psykologi i ”Fifa 15”

av Jonas Högberg

Det här gillar jag. EA Sports har satsat stort på känslor och psykologi i årets ”Fifa”. Det här kommer givetvis ge upphov till personliga rivaliteter på planen, men det kan också yttra sig på många andra sätt. Om en spelare till exempel bränner många målchanser blir lagkamraterna allt mer besvikna på hans insats.

Spontant känns det som ett klockrent tillskott.

”Fifa 15” släpps till Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, pc, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS och Wii den 26 september.

Kategorier 360, 3ds, pc, ps vita, ps3, ps4, wii, Xbox One | Kommentarer

Counterstrikeprofilen blev friad till – i direktsänd match

av Jonas Högberg

 


Watch live video from Lejonhyndan on Twitch

Sara ”Lejonhyndan” Nilsson var mitt uppe i en direktsänd Counterstrikematch.

Då friade hennes sambo – via chatten.

– Jag blev så chockad och kände hur tårarna kom direkt, säger hon.

 

Sara Nilsson, 25, har 11 000 prenumeranter som följer hennes framfart i dataspelet Counterstrike, CS, under aliaset ”Lejonhyndan” via livestreamingtjänsten Twitch. Hon bloggar även om sitt spelande på Moore.

Under lördagsnatten kunde hennes följare se henne få frågan om att bli fru Lejonhyndan under en direktsänd spelomgång.

Sara Nilssons sambo John Sandbladh, 26, skrev under sitt alias ”Laserkavaj” en fråga i chatten: ”Vill du gifta dig med mig?”.

– Jag trodde först att det inte var på riktigt, att det var någon annan. Sedan när jag såg att det var min sambos nickname så förstod jag att det var på riktigt. Jag blev så chockad först, fastän vi har pratat om det blev jag tagen helt på sängen. Jag blev helt tagen på sängen och chockad, jag kände hur tårarna kom direkt, säger hon.

Tänkte: ”Shit, vad ska jag göra nu?”

I klippet från direktsändningen faller tårarna, hon begraver sitt ansikte i händerna och vet inte riktigt vart hon ska ta vägen.

– Jag satt ju live också, alla människor satt och kollade på mig. Jag tänkte: ”Shit, vad ska jag göra nu?”. Och så tog det skitlänge innan jag ens fick ur mig ett ja. Det var härligt, säger hon.

Hennes sambo satt en våning upp med parets åtta månader gamla dotter. Sara Nilsson sprang upp för att krama och pussa på sin blivande make.

– Vi skrattade och jag grät. Försökte torka men det bara kom mer, säger hon.

Och sedan gick du tillbaka och spelade?

– Ja, sen spelade jag en match till efter det. Han tycker om när jag filmar så vi sa att vi kör en match så kan vi hitta på något sen, för lillan var fortfarande vaken. Men det gick inte så bra, jag kunde inte alls koncentrera mig. Jag har nog aldrig spelat så dåligt, säger hon.

Paret, som bor utanför Piteå, har varit förlovade i fyra år. De har två barn tillsammans och har redan börjat planera inför bröllopet som de vill ska äga rum senast nästa sommar.

CHRISTOFFER NILSSON

Kategorier nyhet | Kommentarer

Klassisk skräckspelsserie på väg till Wii U

av Jonas Högberg

Nya ”Fatal frame”-spelet ”Zero: Nuregarasu no miko” släpps om några månader till Wii U i Japan. Frågan är om det något obskyra spökplåtarspelet har en chans att nå butikerna här i Europa. ”Fatal frame IV”, som släpptes till Wii, nådde aldrig utanför Japans gränser.

Om spelet dyker upp här kommer vi att kunna använda Wii U-kontrollen som kamera, vilket onekligen låter spännande.

”Zero: Nuregarasu no miko” släpps till Wii U den 27 september i Japan. Det är oklart om spelet lokaliseras till Sverige.

Kategorier wii u | Kommentarer
Sida 1 av 167
 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB